Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA ZVANIČNOG SAOPŠTENJA

Gračanica traži da Institut dokaže tvrdnju o zagađenju!

Autor: Beta | 30.03.2015 - 11:03:00h | Komentara: 0

Opština Gračanica nije dobila zvanično obaveštenje "3E instituta" iz Kosovske Mitrovice, o ekološkom incidentu - izlivanju teških metala iz "Jalovine Kišnica" u reku Gračanku, saopštila je danas ta opština.

Voda

Foto: Profimedia

Opština Gračanica je u saopštenju poručila "3E institutu" da "prestane da stvra paniku medju stanovištvom" i da svoje tvrdnje potkrepi analizom.
"Zaista je čudno da o ozbiljnom ekološkom zagadjenju - izlivanju teških metala iz 'Jalovine Kišnica' u reku Gračanku, kao i o izlivanje fekalija iz kanalizacije u Gračanici, Lapljem Selu, Kišnici i Badovacu, Opština Gračanica nije zvanično obaveštena od strane '3E instituta' niti je taj institut takve tvrdnje objavio na svom zvaničnom sajtu", navodi se u saopštenju.
Opština ocenjuje da se "politizivanjem teške situacije i iznošenjem teških optužbi", unosi panika medju stanovništo i ne doprinosi rešavanju problema nastalih zbog poplava.
"Pozivamo još jednom '3E institut' da tvrdnje iznete u javnost potkrepi dokazima kao i da se ne služe nagadjanjima i pretpostavkama dok ne pošalju svoje 'stručne' ekipe da na terenu ispitaju situaciju", saopštila je Opština Gračanica.
"3E institut" je sinoć saopštio da je došlo do velikog ekološkog akcidenta, pošto je voda koja se izlila iz korita Gračanke, pokupila mulj i jalovinu iz rudnika "Kišnica", te su teški metali dospeli u zemljište i pozemne vode.
Institut je pozvao opštinsku vlast da proglasi stanje opšte opasnosti po zdravlje ljudi u poplavljenom području i zabrani upotrebu vode iz bunara.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP