Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODE NA DOBOŠ

Grad Beograd oduzima kuću Velikog Brata "Emotionu"!

Autor: A.O. | 11.02.2014 - 15:20:00h | Komentara: 6

- Zahtevali smo od javnog prvobranilaštva i javnosti će uskoro da budu prezentovani svi ugovori oko načina na koji je producentska kuća "Emotion" došla u zakup 2.000 kvadrata po ceni od 400 evra mesečno - kaže Siniša Mali

Siniša  Mali

Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali obišao je danas Pionirski grad i upoznao se s problemima tog mesta koje je, kako kaže, nekad služilo za obrazovanje dece i njihovu sportsku rekreaciju, a danas je poznato po tome što se tu nalazi kuća Velikog Brata. Mali je zajedno s direktorom SRC Pionirski grad obišao ovo velelepno zdanje i najavio da će grad u narednih sedam dana izaći s programom rekonstrukcije ovog objekta i njegovog ponovnog vraćanja deci na korišćenje, prenosi Telegraf.
- Pionirski grad je primer na koji način simbol Beograda možete da ruinirate, kao što je to činila prethodna vlast. Pionirski grad je simbol grada Beograda, to je mesto koje svi pamtimo, gde smo provodili vreme učestvujući u raznim obrazovnim programima i aktivnostima. Nažalost, zanemarivanjem ovog mesta od strane Grada Beograda u poslednjih 10 godina, Pionirski grad je izgubio svoju funkciju, on je više nema i na kraju je poznatiji po kući Velikog Brata i po raznim rijaliti programima, kao i sumnjivim ugovorima koji nam ukazuju kako i na koji način su pojedine kompanije dolazile do zakupa javnog zemljišta – istakao je on. Mali je najavio da će Grad Beograd učiniti sve da vrati Pionirski grad deci i da on opet bude simbol prestonice.

Kuća velikog brata

- Mi ćemo kao Privremeni organ da vratimo Pionirski grad deci Beograda, učinićemo sve da obnovimo kapacitete ovog mesta, da mu vratimo nekadašnji sjaj. To treba da bude mesto na kome će se deca se obrazovati, družiti i baviti sportom, a ne da bude poznato po tome što se na njemu odigrava neki rijaliti šou – naglasaio je Mali. Grad je podneo zahtev Javnom pravobranilaštvu da se izjasni o ugovorima s produkcijskom kućom “Emotion”. – Zahtevali smo od javnog prvobranilaštva i javnosti će uskoro biti prezentovani svi ugovori oko načina na koji je producentska kuća “Emotion” došla u zakup 2.000 kvadrata po ceni od 400 evra mesečno. Ti ugovori i način uopšte nisu jasni, niti su javni. Zato smo zahtevali da nam što pre da mišljenje o svemu tome i čim dobijemo njihov stav obavestićemo javnost – poručio je predsednik Privremenog organa Beograda. Podsetimo, funkcioner SNS-a Aleksandar Jovičić već je ukazivao na ugovore koji su nanosili štetu Pionirskom gradu i kao primer naveo poslovanje sa Infostanom.
Poslednji komentari
  • Драгорад Жванић Лобас Vreme: 11.02.2014 16:07h

    Открива се шта је све жута банда годинама крала по Београду. Ужас. Док се банда богати, народ све сиромашнији. Где да идем, чему да се надам.

  • ko to tamo peva Vreme: 11.02.2014 16:14h

    to nije nista! SNS je zakupio poslovni prostor u centru Zemuna za svoj opstinski odbor prostor od 132m2 po ceni od 181 dinar/m2. Pa sad vidite ko sve i sta moze?

  • Srdjan Vreme: 11.02.2014 19:59h

    Zarad istine i protiv politizacije pitanja Pionirskog grada u predizborne svrhe treba reci pravu istinu.Pionirski grad je ruiniran tokom devedesetih godina od strane izbeglica koje su tu smestene i koje su se nedomacinski odnosile prema tom smestaju.Neki od clanova danasnjeg privremenog organa su tada bili na vrlo visokim funkcijama u Beogradu i jako dobro to znaju.Verovatno postoji odgovornost i narednih vlasti od 2000-te pa do danas zasto nije renoviran i vracen najmladjima ali recite pravu istinu a ne na tako nizak nacin obracunavati se sa politickim protivnicima u svrhu predizborne kampanje.Svi koji sede danas u privremenom vecu su bili na mnogim funkcijama u glavnom gradu i na drugim mestima i znaju istinu o svemu, nemojte vredjati inteligenciju narodu sa takvom retorikom.

  • mm Vreme: 11.02.2014 21:16h

    e to nam je najveci problem

  • Milanko Vreme: 12.02.2014 07:00h

    Logičan potez, jer, sad je grad MALI BRAT, i mislim da će mu prostor VELIKOG BRATA biti tesan!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP