Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAD

Grad izdaje lokale, kancelarije, magacine...

Autor: Tanjug | 10.02.2015 - 11:09:00h | Komentara: 0

Grad Beograd nudi u zakup, putem javnog nadmetanja, 224 poslovna objekta na teritoriji prestonice, objavljeno je danas na sajtu Gradske uprave.

Grb Beograda | Foto: Wikipedia

Prijave se podnose do 23. februara | Foto: Wikipedia

Grad izdaje lokale, kancelarije, magacine, sale, a početna cena zakupa kreće se od 240 dinara do 1.602 dinara za metar kvadratni.

Tako najniža početna cena zakupa važi za magacin koji se nalazi na Batajničkom drumu u Zemunu, dok najviša početna cena po metru kvadratnom važi za lokal u blizini Autobuske stanice, lokale u pešačkim prolazima "Albanija" i "Terazije" i u ulici Cara Dušana na Dorćolu.

Kako je Grad naveo u oglasu, koji je objavljen i u medijima, pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju fizička i pravna lica, koja do 23. februara, dostave uredne prijave.

Pravo učešća u postupku nemaju lica koja, na dan podnošenja prijave, u poslovnim knjigama Sekretarijata za imovinske i pravne poslove za poslovni prostor imaju evidentirano bilo kakvo dospelo, a neizmireno dugovanje i čiji osnivači, članovi društva, zastupnici i prokuristi, koji su kao takvi upisani u odgovarajući registar pravnih lica, imaju evidentirano bilo kakvo dospelo, a neizmireno dugovanje.

Javno nadmetanje biće održano 25. februara u 13 sati, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, u ulici 27. marta 43-45.

Poslovni prostori se daju u zakup u vidjenom stanju, a u cenu po metru kvadratnom uračunat je porez na dodatu vrednost. Ugovor o zakupu zaključuje se na neodređeno vreme.

Početne visine zakupnina po zonama i delatnostima propisane su Odlukom o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP