Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VEĆINA ZAINTERESOVANIH KUPACA ODUSTANE KAD VIDI ŠTA SE PRODAJE

Grad prodaje automobile koji su za staro gvožđe!

Autor: J. Jokanović | 06.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Teško da će neko od 263 vozila javnih preduzeća koja je grad proglasio viškom biti prodato na javnoj licitaciji koja je zakazana za subotu. Iako je do sada više od 3.000 građana pokazalo interesovanje za neki od automobila, većina odustane kada uvidi da je auto u veoma lošem stanju i da su cene prenaduvane. Tako je bilo i juče, kada su reporteri “Alo!” posetili plac preko puta Buvlje pijace u Novom Beogradu.

Početna cena ovog  automobila je  40.000 dinara

Početna cena ovog automobila je 40.000 dinara | Foto: Goran Srdanov

- Kako ih nije sramota! Pa za ovaj novac na tržištu se mogu naći i bolji automobili. Digli cene u nebesa. Kao prodaju, a mole boga da ih niko ne kupi, pa da ostanu njima da ih voze. Aj, što nema test-vožnje, nego ne dozvoljavaju ni da pogledamo motor, unutrašnjost i vidimo šta sve fali - kaže jedan od zainteresovanih kupaca, koji je želeo da ostane anoniman, ali se nije libio da ospe paljbu po službama.


Cenovnik

- “Reno latitud”, početna cena 2.320.000 dinara
- “Škoda superb”, početna cena 1.270.000 dinara
- “Lada niva”, proizvedena 1996, početna cena 55.703,40
- Lada 1300 (Riva) proizveden 1992, početna cena 40.191,80
- “Lada” karavan, proizvedena 2003, početna cena 83.330,39
- “Jugo skala 55”, proizveden 1998, početna cena 47.190, 20
- “Zastava jugo tempo”, proizvedena 2002, početna cena 20.797,00

Činjenica je, doduše, da je mnogo vozila u veoma lošem stanju, u šta se i “Alo!” uverio. Mnogim vozilima nedostaju farovi, branici, menjači, vrata i prozori. Pojedinima nedostaje motor, a neki su i ozbiljno slupani, pa su, tvrde upućeni, samo za staro gvožđe. Rekoreder je JKP “Gradsko saobraćajno preduzeće”, koji će na licitaciji ponuditi devet vozila, od kojih nijedno nije u voznom stanju i na plac su došlepani.
Potpuno je nejasno zbog čega su automobili tog preduzeća proglašeni viškom i na koji će način njihova prodaja doprineti racionalizaciji i smanjenju troškova, s obzirom na to da ih i njihovi zaposleni očigledno ne voze. Iz ovog preduzeća nam juče nisu odgovorili na ova pitanja.

Eksterijer i nekako, enterijer nikako

Eksterijer i nekako, enterijer nikako | Foto: Goran Srdanov


- Ovo što oni nude niko neće kupiti. Možda za delove i staro gvožđe. Ko će da da 40.000 dinara za “ladu rivu” u koju treba uložiti tri puta više samo da bi se pokrenula. Smešno, zaista - odgovara Miloš Anđelković (36) na pitanje da li bi kupio neko od ovih vozila. On, kako nam kaže, traži jeftin auto za pecanje, ali ga nije pronašao.

S druge strane, i za one automobile koji su u savršenom stanju i koji se samo poželeti mogu vladalo je slabo interesovanje. Tri najskuplja automobila - “reno latitud”, čija je početna cena 2.320.000 dinara, i dve “škode superb”, sa početnom cenom od 1.200.000 dinara, kupci zaobilaze u širokom luku, poverio nam se predstavnik JKP “Gradska čistoća”, u čijem je vlasništvu jedan od ovih automobila.

”Zastava 45”

”Zastava 45” | Foto: Goran Srdanov

Najviše “jugića”


Od 263 automobila koji su ponuđeni na licitaciju, najviše je “zastava 45”, više od 30. Popularni “jugo” je ujedno i najjeftiniji automobil, čija je početna cena već 12.000 dinara.

Poslednji komentari
  • neko Vreme: 06.06.2014 10:51h

    za ove pare imas da kupis normalan auto ko ce vam dati te pare za te polupane automobile, koji su bili od vodom i ko zna sta je s njima macka u dzaku, skroz ste neozbiljni i nerealni.

  • BgBoy Vreme: 06.06.2014 13:51h

    Pa niste valda očekivali da će da prodaju građanima povoljno dobra auta?! Cene su napumpane, a kola nikakva. Evo pogledajte po oglasima su jeftiniji i u boljem stanju, ali zato po pravilima licitacije kad u prvom krugu nema zainteresovanih onda drugi krug ide znatno jeftinije i onda će to u drugom krugu pokupovati "drugovi" kao što se i do sada radilo. Ova "licitacija" je najobičnija farsa, sve što valja kupiće odabrani, a ovako zamajavaju javnost.

  • boki Vreme: 06.06.2014 15:34h

    ej stvarnoste dobri za izbegavanje nasliste nekog gladnicavog levaka da intervijuisete. onbi za sto dinara dvesta dukata.a to stosu ti auti placjeni u bezcenje i da i zbog njih sada grcamo to nema veze.da daih sad ko pre stigne daju na poklon samozivima a to sto taj dinar ide u humanitarne svrhe to nekog nije briga nego srpska posla daj da nesto kazem i ja ma idi bre

  • milomir.dv Vreme: 06.06.2014 18:05h

    Pa to su vozila koja su data staro-za novo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP