Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČNI

Građani Ljiga živim zidom brane malu Reu: Ne damo vam dete!

Autor: Mondo | 16.10.2013 - 13:20:00h | Komentara: 6

Više stotina građana Ljiga napravilo je živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad i blokiralo dva ulaza da bi svojim telima sprečili odvođenje male Ree kod oca u Hrvatsku.

Nataša je od Roberta pobegla pre tri godine zbog nasilja u porodici

Nataša je od Roberta pobegla pre tri godine zbog nasilja u porodici | Foto: A. Stanković

Policija je sprečila pobunjene meštane da blokiraju i Ibarsku magistralu.
Predaja Ree ocu Robertu Matijeviću zakazana je za 12 sati u ljiškom Centru za socijalni rad, ali on još nije stigao. Milutin Nikolić, sudija koji je doneo presudu, još jutros je dao policiji, pre postupka u Centru za socijalni rad, nalog za potragu za Natašom Matijević, piše "Blic."
Nataša Matijević, majka male Ree, podnela je juče predstavku Ministarstvu pravde u kojoj traži da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njenog deteta. U Ministarstvu kažu da će zbog hitnosti slučaja danas postupiti po predstavci "u okviru nadležnosti".
"Od Ministarstva pravde zatražili smo da nalože da se obustavi ili ukine postupak oduzimanja deteta. Na to smo se odlučili zbog postojanja opasnosti da bi predaja izložila dete fizičkoj opasnosti i psihičkoj traumi. Zahtev zasnivamo i na činjenici da je Nataša Matijević bila žrtva porodičnog nasilja za vreme bračne zajednice iz koje je morala da pobegne sa detetom u sigurnu kuću", kaže Vladimir Marinković, advokat Nataše Matijević.
Robert Matijević, otac troipogodišnje Ree stigao je u Ljig i trenutno se nalazi u policijskoj stanici. U ovom trenutku čeka se bezbedonosna provera koja bi trebalo da da procenu da li Robert Matijević može da ode u Centar za socijalni rad, čija su dva ulaza blokirali građani Ljiga.
 
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 16.10.2013 13:32h

    Шта је то у људском бићу српског судије, запослених у српком љишком Центру за цицијални рад, српских полицијских службеника, да мрзе Србе и Србију и да раде на васколику штету Срба.

  • milka Vreme: 16.10.2013 15:55h

    zemljo imalite?zar dopustate da jedan zlikovac da vaspitava dete?sta da je nauci?da bude zrtva?neradi on to za dobrobit deteta vec da bi napakostio njenioj majci.pitala bih te sudije sto su doneli presudu da li bi svoje dete poverili zlostavljacu?

  • Boban Vreme: 16.10.2013 16:28h

    To "želimo" da dokažemo svetu i Evropi kakva "PRAVNA DRŽAVA" smo ...a,Srbija puna kriminalaca,siledžija i potkupljenih političara !!! U Srbiji ništa nije sveto,a tom sudiji iz Valjeva treba dati da radi u Hagu,jer "savesno obavlja svoj posao" ! Ima li on decu i dušu...očito ne,jer bi štitio svoje građane...

  • nena Vreme: 16.10.2013 17:43h

    suludo, kao i sve u ovoj zemlji

  • novembar Vreme: 16.10.2013 18:42h

    Korumpirano Srpsko SUDSTVO, u hrvatskoj je majka dobila dete a u nasoj zemlji gradjanin hrvatske , zanci da je dobro platio. Nova vlast stare navike . nova vlast nastavlja da udara po sirotinji i invalidima svojim nakaznim odlukama ,da ih se sto pre rese i da poumiru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP