Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PETICIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Građani traže ukidanje Komunalne policije

Autor: blic.rs | 27.01.2015 - 16:53:00h | Komentara: 11

Društvenim mrežama od jutros kruži peticija kojom se građani pozivaju da daju svoj glas za ukidanje Komunalne policije. Peticiju je za nekoliko sati potpisalo 1.200 građana.

Komunalna policija

Komunalna policija | Foto: Dimitrije Goll

- Mi dole potpisani zahtevamo od Republike Srbije i Grada Beograda, da ukinu instituciju Komunalne policije koja je osnovana protiv važećeg Ustava Republike Srbije - piše između ostalog u peticiji.

- Narušeno je načelo suverenosti, a građani se nisu izjasnili o formiranju nove vrste policije, koja je po mišljenju većine građana - nepotrebna (čl. 2 Ustava - Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast, mimo slobodno izražene volje građana).

U peticiji piše i da se "povređuje načelo dostojanstva građana" ( Član 23. Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite), ali i "pravo fizičkog i psihičkog integriteta" ( Član 25. Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta - Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju).

- Nigde u odredbama o pravima grada ili opštine (Položaj jedinica lokalne samouprave Član 189.) ne postoji alineja koja omogućava formiranje paralelnih organa policije, stoga, mi građani, koristimo svoje pravo na PETICIJU i tražimo ukidanje Komunalne policije i vraćanje svih ovlašćenja organima policije - piše u peticiji.

Poslednji komentari
  • aki Vreme: 27.01.2015 20:26h

    pod hitno treba ukinuti komunalce. kako i gde se potpisuje peticija

  • Marko Vreme: 27.01.2015 20:31h

    To jetako kada smo svi u "raskoraku". Država je godinama bila u sopstvenim političkim vratolomijama.. Uvek je tu bilo višepolarno nadmetanje između, znanja, sposobnosti, želja i mogućnosti. O građanima se mislilo, samo pred izbore. U takovoj situaciji,svako se snačazio. Najbplje su tu prifitirali političari, kao što je to i danas.. Sada se kola opet lome preko leđa građana. Vlast hođe da uvede red i prove je "pse" pustila na narod. Komunalci, policajci, poreznici. Čekaj bre, stani. A, gde ste vi. Deset godinaa treba čistiti državu, a tek onda narodu reci da nesto mora.

  • Vlada Vreme: 27.01.2015 21:02h

    To su izmisljena politicka radna mesta.Imamo komunalne redare,saradnike,inspektorepa jos i policajce koji imaju ovlascenja kao bogovi.Znam kafic cija je letmja basta duplo veca nego sto placa,komunalna policija ga obilazi svakog dana,ali za kafu i pice sto se tice velicine baste bas ih briga kad popiju kafu i hladno pice.To je komunalna policija i svakim danom ih je sve vise i vise,nicu kao pecurke posle kise.

  • Dusanka Bulatovic Vreme: 27.01.2015 22:33h

    Dajem podrsku za ukidanje Komunalne policije.

  • kengur Vreme: 27.01.2015 22:55h

    komunalna policija ovako uniformisana sa ovlascenima policije nigde u svetu nemozete naci i to je jedna od vecih sramota drzave srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP