Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE SMENE

Građevinci traže
ostavku Mrkonjića i Ilića!

Autor: Tanjug | 02.04.2013 - 13:43:00h | Komentara: 3

Predstavnici Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije najavili su danas da će 12. aprila organizovati štrajk upozorenja i zatražili smenu resornih ministara - Velimira Ilića i Milutina Mrkonjića.

Radno odelo „lakost“: Mrkonjić na gradilištu

Mrkonjić na gradilištu | Foto: Zoran Ilić

Kako su naveli, na konferenciji za novinare, u štrajku će učestvovati najmanje 25.000 gradjevinara kako bi skrenuli pažnju na težak položaj te važne privredne grane.

Gradjevinari, izmedju ostalog, traže da se hitno izradi strategija razvoja gradjevinarstva i dugoročni plan podsticaja gradjevinske proizvodnje, kao i smenu resornih ministara za gradjevinarstvo i saobraćaj Velimira Ilića i Milutina Mrkonjića.

Predsednik tog sindikata, koji deluje u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije, Duško Vuković rekao je na konferenciji za novinare da će štrajk biti održan u periodu od 12 do 13 sati u krugovima preduzeća, ali da će se deo radnika okupiti na Trgu Nikole Pašića, odakle će otići do Vlade Srbije i predati zahteve.

Ne znam ja ništa

Velja Ilić | Foto: Dimitrije Goll

Ukoliko u roku od 30 dana od štrajka upozorenja država ne počne da realizuje zahteve i mere za pomoć gradjevinarstvu sindikat je najavio da će organizovati generalni štrajk.

Vuković je upozorio da je gradjevinarstvo u 2012. imalo pad od 25,7 odsto izvedenih radova i da je proizvodnja cementa pala za 15 odsto, kao i da se taj trend nastavlja i u ovoj godini.

On je rekao da je zaposlenost pala na kritičnih 72.000 formalno zaposlenih radnika u gradjevinarstvu i da je njihova zarada 10.000 dinara niža od prosečne zarade u Srbiji.
Poslednji komentari
  • Malter Vreme: 02.04.2013 14:37h

    Sindikalisti, dok ste Vi zuti u licu od rada ovi su sa jarko crvenim zajapurenim licima od jagnjica, prasica i rujnog vina. Podrzavam Vase zahteve za njihovu smenu!

  • mima Vreme: 02.04.2013 16:05h

    Napokon UJEDINJENI u zahtevu za SMENU gosp. Mrkonjica i Ilica. Tako OTRCANE face, u svakom smislu te reci, krajnje je vreme da ODU iz politike. Dajte, ljudi vec jednom sansu mladjim , obrazovanim, kulturnim i strucnim ljudima, a nadasve MORALNIM. Dosta je vise cirkusa, dok sa druge strane, gradjevinci i putari sa svojim porodicama gladuju...

  • marsovac Vreme: 02.04.2013 20:37h

    Njega ne treba smeniti nego predati istraznom sudiji, da se vidi gde su silne pare koje se trose navodno za izgradnju puteva! PA PUT NOVI ZA NOVI SAD NAPLACUJU 1000 DIN. U JEDNOM PRAVCU A U STVARI RUPA NA RUPU DO NOVOGA SADA? PA GDE SU NASI NOVCIIIIIIIII?????????????????/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP