Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZLATIBOR

Gradonačelnik Čajetine ometao nadzor

Autor: Tanjug | 27.07.2015 - 11:21:00h | Komentara: 1

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pokušao da spreči službenike tog ministarstva u vršenju službenog nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda - Službe za katastar nepokretnosti Čajetina.

Ništa nije tačno:  Milan Stamatović

Milan Stamatović | Foto: Miloš Cvetković

Kako je navedeno, predstavnici Ministarstva posetili su lokalnu Službu za katastar nepokretnosti radi uvida u spise predmeta Poljoprivredni kombinat "Zlatibor", u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku, a tokom nadzora, Stamatović je ometao službenike Ministarstva u radu ulazeći u katastar nenajavljeno u pratnji medija.

Ministarstvo upozorava da ovakvim postupcima predstavnici opštine Čajetina pokušavaju da direktno utiču na tok i ishod postupka, narušavajući pravnu sigurnost u ovom i drugim postupcima koji se tiču upisa prava svojine nad zemljištem.

Iz Ministarstva građevinarstva naglašavaju da se vlasništvo nad zemljištem ne utvrđuje u medijima, već pred nadležnim institucijama i da će ubuduće reagovati na svaki pokušaj pritiska kojim se pravni postupak iz institucija pokušava izmestiti na ulice.

Kako bi se osiguralo poštovanje zakona u predmetima PK "Zlatibor", Ministarstvo će ispitati sve radnje u raspolaganju i korišćenju celokupnog zemljišta, ko god da su bili akteri u postupku i bez obzira na incident, Ministarstvo će nastaviti sa nadzorom nad radom službi RGZ u svim lokalnim samoupravama.

Opština Čajetina traži poništavanje rešenja kojim se Poljoprivrednom kombinatu "Zlatibor" dozvoljava upis prava svojine na zemljištu.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 28.07.2015 08:57h

    Oce ako i taj klinicki centar ne pocne da smrdi sto je vrlo moguce jer je podizvodjac radova ista firma koja je pravila dve smrdljive zgeade na institutu za majku i dete...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP