Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPTUŽIO MEDIJE ZA ZAVERU

Gradonačelnik Leskovca udario na "Alo!", "Blic", "Jugmedia"

Autor: Jugmedia | 22.04.2015 - 17:40:00h | Komentara: 1

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ponovo je danas prozvao pojedine medije i novinare za skupštinskom govornicom, optužijući ih za zaveru uperenu protiv njega.

Brži i od Mrkonjića: Goran Cvetanović

Goran Cvetanović | Foto: Milica Ivanović

Cvetanović je tokom rasprave o poslovanju gradskih preduzeća oko 40 minuta posvetio „nekorektnom“, "orkestriranom“ i dogovorenom negativnom pisanju o njegovim aktivnostima.
On je prozvao „Blic“ i „Alo“ i Milicu Ivanović, dopisnicu tih medija i urednicu portala „Jugmedia“ za nekorektno izveštavanje, kao i niški portal „Južne vesti“, privatnu Televiziju Leskovac, ali i NUNS zbog nedavnog saopštenja u kome je osuđeno gradonačelnikovo „uvredljivo“ ponašanje prema novinarima.
Jedinu konkretnu zamerku izneo je, međutim, o navodnim neistinama u vezi izvođača radova na njegovoj kući u centru Leskovca, a imao je i zamerku na fotografije u „Alo“ koje su pratile tekst o nepropisnom parkiranju automobila u vlasništvu grada.
Ponovo je mahao ugovorima koje je Ivanovićeva imala s gradom Leskovcem za uređenje sajta, ocenivši da ga novinari ne vole zato što ih ne plaća više i tvrdeći pri tom da „novinari lažu i izmišljaju“ i da ne izveštavaju sa njegovih pres konferencija.
- Neće ništa da prenesu, toliko me vole, toliko sam omiljen, kazao je, priznajući pri tom da su mediji moćni i da kroje javno mnjenje, zbog čega je, kaže, česta meta na društvenim mrežama.
- Pametni političari nikada i nikada ne ulaze u sukob s novinarima, ali eto ja nisam pametan i samo govorim istinu, rekao je i dobio gromoglasni aplauz odbornika.
U celu priču Cvetanović je umešao i Leskovčanku Milu Popov, samohranu majku s troje dece kojoj je prošle godine Fondacija Blic poklonila dvosobni stan.
- Zvali su Milu Popov da napadne gradonačelnika da je najgori čovek na svetu, kazao je, pominjući pri tom „Blic“.
To je drugo prozivanje Mile Popov, koja mu se zamerila kada se kao gledalac pre ti nedelje uključila u jutarnji program TV Leskovac i, u sklopu teme o diskriminaciji siromašne dece u školama, iznela stav o gradonačelniku Cvetanoviću, rekavši da je najgori gradonačelnk u istoriji Leskovca.
„Blic“ i „Alo“ izveštavali su, inače, o brojnim gradonačelnikovim putovanjima u inostranstvu, o pomeranju datuma proslave Dana Leskovca zbog njegovog puta na Roštiljijadu u Čikagu, o njegovom fizičkom napadu na svog saradnika, te o holivudskoj proslavi 50. rođendana.
Zanimljivo je da Cvetanović u ovom, ali ni u ranijim prozivkama Milice Ivanović, koja uvek ima dve strane mišljenja i pogleda u svojim tekstovima, nije izneo ni jedan konkretan primer neistinitog izveštavanja.
Poslednji komentari
  • KOMENTAR Vreme: 23.04.2015 10:36h

    Dajte link za snimak sa te skupstine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP