Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZORANA PERIŠIĆA I NENADA STANKOVIĆA

Gradonačelnik Niša nameštao tender!?

Autor: Ivana Anđelković | 30.09.2014 - 12:00:00h | Komentara: 7

Protiv gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS) i Nenada Stankovića (SNS), izvršnog direktora Direkcije za javni prevoz, danas će biti podnete krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saznaje „Alo!“.

Zoran  Perišić

Zoran Perišić | Foto: RAS

 

„Neću davati nikakve komentare jer istina je sama
po sebi dovoljna”, poručio
Perišić ovim povodom

U javnosti se proteklih dana pojavio audio-snimak sa kolegijuma na kojem se raspravljalo o tenderu za javni prevoz u Nišu, koji ukazuje na prilagođavanje tendera određenim prevoznicima - „Niš ekspresu“ i JP „Aerodrom“. Da bi pomenuti prevoznici prošli tender, pomerena je starosna granica autobusa, dok su na isti konkurs iz 2007. godine mogli da se prijave prevoznici čiji autobusi nisu stariji od pet godina. Na snimku se jasno čuje kako gradonačelnik kaže da je „Niš ekspres“ tražio da se poveća granica na 10 godina, a „Aerodrom“ na 12 godina. Na snimku se mogu čuti i glasovi gradonačelnikovog zamenika Ljubivoja Slavkovića i Nenada Stankovića, kao i Srđana Vaskovića, gradskog većnika, koji ih upozorava da je to o čemu se dogovaraju krivično delo.

Nišekspres

Tender za prevoznike pogodovao „Niš ekspresu“i JP „Aerodrom“ | Foto: K. Kamenov

Građanski nadzornik Dragan Dobrašinović kaže da je u ovom slučaju sve jasno i da će Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneti prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv Perišića i Stankovića.

- Poslali smo predlog Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Upravi za javne nabavke da u skladu sa svojim zakonskim ovlasćenjima pokrenu pred sudom postupak za utvrđivanje ništavnosti ugovora koje je Direkcija za gradski prevoz grada Niša sklopila sa „Niš ekspresom“ i JP „Aerodrom Niš“, a u toku dana biće podnete i krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, rekao je Dobrašinović za „Alo!“.

Gradonačelnik Niša

*Kliknite za uvećanje

 

Stanković u Rusiji
Do komentara Nenada Stankvića, izvršnog direktora Direkcije za javni prevoz, nismo uspeli da dođemo jer se nalazi na službenom putu, a kako nezvanično saznajemo, tamo je navodno otišao službenim automobilom.

Nakon pojave snimka u javnosti, gradonačelnik Perišić je na zvaničnom sajtu grada takođe objavio snimak uz reči: „Istina je samo jedna“, i negirao nameštanje tendera.

- Istina nema alternativu i istina je samo jedna. Moja najveća obaveza su građani Niša i istina o svemu izgovorenom na tom kolegijumu je upravo ovaj originalan audio-zapis, kako bi videli da imaju odgovornog gradonačelnika koji brine za njih i njihove potrebe. Neću davati nikakve komentare jer je istina sama po sebi dovoljna. Dok sam ja gradonačelnik, u Nišu se neće nameštati tenderi. Znamo kako je bilo ranije, kako će biti kasnije, videćemo.

Nenad Stanković

Nenad Stanković

Radim posao gradonačelnika odgovorno, po zakonu, a ko je kršio zakon snosiće posledice uvek, bez izuzetaka - napisao je Perišić na zvaničnom sajtu.
Redakcija „Alo!“ pokušala je da dobije komentar povodom podnošenja krivičnih prijava, ali je u PR službi gradonačelnika Niša rečeno da „on nije tu“ .
Poslednji komentari
  • Olja Vreme: 30.09.2014 13:32h

    apsolutne neistine iznete u javnost. Gde tu vidite elemente krivičnog dela? bitnije je ispitati kako se doslo u posed spornog snimka i kome je u interesu da ga objavi...

  • gorcilo Vreme: 30.09.2014 13:35h

    Uvek su važna dešavanja kretala iz Niša tj. doline gladnih gde je sve stalo. Iako nisam ni simpatizer URS, dok je bio Bane na čelu Direkcije za izgradnju nešto se i gradilo a sada NIŠTA:

  • da ne Vreme: 30.09.2014 14:55h

    Ovakvi članovi će uništiti Vučića.

  • Dejan Nis Vreme: 30.09.2014 15:32h

    E dokle ce nam ovi eks radikali prodavati m.... za bubrege,kao oni posteni,povecase porez na imovinu za 1 godinu 100% a prekjuce nam isekose struju u gradu zbog duga.De trose nase pare?DS (zuti) su bili zlo ali ovi su elementarna nepogoda.ps nestranacka licnost

  • nisam SNSovac Vreme: 30.09.2014 17:21h

    i dalje beograd unistava Nis,,unistili ste nam sve firme,ostao je Nis Ekspres unistite nam i njega,ajde.nakradite se jos malo,dok se i ovaj deo Srbije ne odvoji od vas kriminalaca iz beograda

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP