Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAGA JE U TOKU

Gradonačelnik Obrenovca na saslušanju u policiji!

Autor: Blic | 29.05.2014 - 10:29:00h | Komentara: 0

Istraga o eventualnoj krivičnoj odgovornosti za posledice poplava započeta je saslušanjem predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića. On se u policiji pojavio danas u 9.

Čučković vodi računa o bližnjima

Posle njega na red će doći predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, a biće pozvano još nekoliko osoba u lancu odgovornosti u ta tri grada.

Po nalogu tužilaštva direktor policije Milorad Veljović naložio je da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava.

U izjavi za “Blic” Čučković potvrđuje da će se odazvati pozivu policije i predati im svu dokumentaciju.

Smederevska Palanka

tuži "Srbijavode"
Predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić Kena najavio je da će ta opština podneti tužbu protiv „Srbijavoda“ zbog „zapostavljanja objekata za odbranu od poplava na tom području koji su u njihovoj ingerenciji, iako im je ta delatnost plaćena“.

- Imam zvanične papire i kada je reč o mojim formalnim ovlašćenjima i svim stvarima koje sam odradio i kako sam ih odradio. Za sve poteze u skladu sa ovlašćenjima šefa opštinskog štaba imamo spremljene dokaze - najavljuje Čučković.


On dodaje da ima i sve izveštaje koje su hronološki slali Sektoru za vanredne situacije, a koji su poslati i gradskom štabu. Ističe i da su u pojedinim aktivnostima učestvovali i visoki funkcioneri, pa je tako na dan katastrofe sa njima bio i predsednik države Tomislav Nikolić, s kojim je “molio ljude da se evakuišu”. Na pitanje ko je po njemu odgovoran za nesreću u Obrenovcu, Čučković ističe:


- Potrebna je jako temeljna analiza svega što se dogodilo. Tek posle možemo doneti zaključke o odgovornosti.


Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je podneo ostavku na ovu funkciju pošto je smenjen sa mesta šefa kriznog štaba, kaže za “Blic” da je savesno i odgovorno obavljao svoj posao i da istraga o nesreći mora da se sprovede.


- Sam sam zahtevao da se utvrdi odgovornost svakog člana štaba, posebno moja kao glavnog čoveka u štabu. Tražim i rešenje ko je doneo odluku o tome da budem smenjen sa mesta komandanta štaba uz obrazloženje da sam nesavesno obavljao posao. Međutim, tu odluku mi nemamo, kao ni ko je postavio druge ljude, jer ni oni nemaju rešenje - kaže Milošević.


On kaže da treba ispitati učešće “Srbijavoda”, koje je nadležno za odbranu na rekama prvog reda i navodi da je grad poštovao do detalja svaku naredbu „Srbijavoda“. Izjavu predsednika opštine Krupanj Radeta Grujića ovim povodom „Blic“ nije mogao da dobije .

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP