Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DUGUJU MU PLATE

Gradonačelnik tužio preduzeće u kojem je bio direktor!

Autor: S. Milenković | 04.03.2015 - 09:18:00h | Komentara: 0

Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, tužio je IMK „14. Oktobar“ , preduzeće u kojem je do aprila prošle godine bio generalni direktor, kako bi naplatio neisplaćene plate, regres i doprinose. Nestoroviću „14. Oktobar“ duguje oko 1,7 miliona dinara.

Gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović

Gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović

Tužba prvog čoveka grada i bivšeg direktora izazvala je oštre reakcije oko 760 zaposlenih u „14. Oktobru“.
- Radnici „14. Oktobra“ , kojima se duguju 24 plate, pristali su da ne tuže preduzeće pre nego što se reši pitanje njegovog statusa dok se Nestoroviću žuri da naplati svoja potraživanja. Moguće je da on ima bolje informacije od nas o budućnosti „14. Oktobra“ pa je zato među prvima podneo tužbu. Na neki način on tuži samog sebe jer dok je bio generalni direktor dugovanja prema zaposlenima su znatno uvećana. Da li se seća koliko je plata isplatio radnicima za vreme svog mandata? – kaže Dejan Mutavdžić iz UGS „Nezavisnost“.

Miroljub Anđelković smatra da je tužba izraz nepoverenja prema sadašnjem menadžmentu „14. Oktobra“ i državi koja je vlasnik preduzeća.
- Da li svi bivši i sadašnji radnici kojima se duguje novac treba da slede primer gradonačelnika? Ova tužba na neki način pokazuje da se grad odriče „14. Oktobra“. – dodaje Anđelković.

Povodom tužbe oglasilo se i poslovodstvo „14. Oktobra“.
- Zahtevamo od gradonačelnika Nestorovića da što pre povuče tužbu i dostavi nam dokaz o tome. Tužba šalje negativnu poruku poveriocima i zaposlenima što će značajno povećati broj tužbi i dovesti IMK „14. Oktobar“ u tešku situaciju. – navodi se u saopštenju koje je potpisao Miloš Isailović, vd direktora „14. Oktobra“.

Dragi Nestorović je oktobra prošle godine sa rukovodstvom „14. Oktobra“ postigao dogovor o naplati dela svojih dugovanja ali je nakon burnih reakcija zaposlenih i Bratislava Gašića, ministra odbrane, odustao od sporazuma.  Prema saznanjima „Alo“ u utorak je održan sastanak Nestorovića, direktora „14.Oktobra“ i predstavnika dva reprezentativna sindikata koji su pokušali da ubede gradonačelnika da odustane od tužbe.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP