Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMA SE, MOŽE SE:

Gradonačelnik Valjeva ima veću platu od svih ministara?

Autor: Telegraf.rs | 05.11.2014 - 08:21:00h | Komentara: 2

Prvi čovek Valjeva, po podacima iz Gradske uprave, plaćeniji je od pojedinih ministara u Vladi Srbije za čak 17.000 dinara mesečno. U proteklih godinu dana je zaradio oko 1,4 miliona dinara, što je oko 11.700 evra, koliko mu je isplaćeno na ime plata bez poreza i doprinosa.

Stanko Terzić

Stanko Terzić | Foto: valjevo.rs

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić mesečno zarađuje više od svih ministara u Vladi Srbije! On ima platu manju samo za 12.000 od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Valjevski gradonačelnik u septembru je primio platu od 113.000 dinara, dok predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić mesečno zarađuje 125.000 dinara.

Stanko Terzić, po podacima iz Gradske uprave, plaćeniji je od pojedinih ministara u Vladi Srbije za čak 17.000 dinara mesečno. U proteklih godinu dana je zaradio oko 1,4 miliona dinara, što je oko 11.700 evra, koliko mu je isplaćeno na ime plata bez poreza i doprinosa.

Gradonačelnik je od pojedinih ministara u Vladi plaćeniji mesečno za čak 17.000 dinara.

Po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, ministarske plate kreću se u rasponu od 96.000 dinara, koliko prima ministar privrede Dušan Vujović, do 107.000 dinara koliko mesečno prima ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.
 

Dok prvi čovek grada na Kolubari mesečno zarađuje skoro 1.000 evra, prosečna plata u Valjevu je 37.000 dinara, a toliki prosek su “izvukli” upravo državni i lokalni službenici, dok su plate u privatnom sektoru znatno ispod proseka.

Na naše pitanje kako je moguće da je u protekloj godini njegova zarada iznosila 1,4 miliona dinara, gradonačelnik Terzić kaže da se njegova plata, kao i primanja svih zaposlenih ne samo u Valjevu, već i u drugim lokalnim samoupravama, obračunavaju u skladu sa Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama i Uredbom Vlade Srbije, o koeficijentima za obračun i isplatu plata imenovanih i postavljenih lica i zaposlenih u državnim organima i u skladu sa Zakonom o radu, koji utiče na minuli rad, pa otuda i ta cifra.

Terzić je potvrdio da je njegova septembarska plata iznosila 113.000 dinara, a s umanjenjem za solidarni porez 102.000 dinara, dok njegova je njegova oktobarska plata iznosila 107.000, a nakon umanjenja za solidarni porez ta cifra je bila 97.000 dinara.

Na pitanje kako komentariše navode da su u septembru njegova primanja veća od primanja pojednih ministara u Vladi Srbije i zbog čega je to tako, gradonačelnik Valjeva je odgovorio da “to svakako treba promeniti”, ali da su takva primanja ustanovljena od strane “nadležnih republičkih organa”.

- Plata gradonačelnika Valjeva, kao i svih drugih gradonačelnika i zaposlenih, obračunava se u skladu s propisima donetim od strane nadležnih republičkih organa. Zbog trenutnih neusklađenosti odgovarajućih uredbi, došlo je do situacije da su plate gradonačelnika po Srbiji veće od plata ministara i smatram da to treba svakako izmeniti – kaže Terzić za Telegraf.rs.

Poslednji komentari
  • dida dedic Vreme: 05.11.2014 09:10h

    DA SE NE BI PREPIRALI OKO PLATA,ODREDITE SVIMA ISTU PLATU A LJUDIMA KOJI VODE DRZAVU,DAJTE DUPLO VECU,I MIRNA BACKA...OVAKO,..BE LUD ZBUNJENOG,I DOSTA VISE LAZNOG MORALISANJA...

  • Dragoljub Mihajlovic Vreme: 05.11.2014 10:36h

    U Valjevu bar znaju kolika je plata njihovog gradonacelnika,u Zajecaru niko ne sme ni da pomisli da pita kolika je plata gradonacelnika ili predsednika skupstine Sase Mirkovica...novinari eto vam teme za istrazivanje...Kolika je plata gradonacelnika i predsednika skupstine grada Zajecara?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP