Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGAN CVETANOVIĆ (NI)JE ZLOUPOTREBIO FUNKCIJU

Gradonačelnika skućilo javno preduzeće?!

Autor: V. P. | 18.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Gradonačelniku Leskovca i članu Predsedništva SNS-a Goranu Cvetanoviću po svemu sudeći dobro ide od kada je zaseo na funkciju. Prema informacijama našeg lista, od prošle godine vlasnik je renoviranog luksuznog objekta u Svetoilijskoj ulici u centru Leskovca, a taj objekat je gradilo Javno-komunalno preduzeće „Komunalac“, čiji su kamioni, po rečima Leskovčana, mesecima sprečavali normalan prolazak tom ulicom.

Dragan Cvetanović

Dragan Cvetanović | Foto: RAS

- Ne znamo šta gradonačelnik namerava sa ovim objektom, da li će ga koristiti u poslovne ili stambene svrhe, ali dok je trajala adaptacija, dešavalo se da ulica bude vrlo često zatvarana kako bi radnici „Komunalca“ mogli nesmetano da obavljaju posao. Kamione tog javnog preduzeća mesecima smo gledali na tom gradilištu i nijednoj inspekciji niti nadležnoj službi nije bilo sumnjivo šta oni tu rade.

Čak ni činjenica da je lokal proširen i da je zauzeo deo trotoara nikome nije čudna ili to ne sme da bude - kažu za „Alo!“ Leskovčani koji su nam dostavili i fotografije na kojima se vide radnici i vozila tog preduzeća ispred Cvetanovićeve zgrade.

Nadogradio kuću iznad  trotoara

Nadogradio kuću iznad trotoara


„Alo!“ je pokušao da proveri navode Cvetanovićevih sugrađana, ali je naišao na zid ćutanja. U JKP „Komunalac“ na telefon nam se javila sekretarica, koja nam je prvo rekla da se to preduzeće ne bavi takvom vrstom posla, da bi posle našeg insistiranja da o svemu imamo dokumentovane dokaze rekla da ona „ništa ne zna“.
- Niti znam, niti ima bilo koga drugog ko bi mogao da vam odgovori na to pitanje - rekla je ona i zalupila slušalicu.

Za razliku od svih ostalih, gradonačelnik Cvetanović nam je juče na pitanja o detaljima u vezi sa gradnjom tog objekta odgovorio da gradnja nema nikakve veze sa lokalnom samoupravom, već da je poverena privatnim preduzimačima.
- Interesantno je da vi niste jedini zainteresovani za izgradnju objekta u Svetoilijskoj ulici u Leskovcu. Kako je taj objekat bio tema određenih anonimnih prijava, ceo slučaj sam, i to lično, predao PU Leskovac, odseku za privredni kriminal, da utvrdi činjenično stanje kako objekat, koji je inače u vlasništvu moje majke, ne bi bio tema tabloida i novinskih napisa - rekao nam je Cvetanović.
On je dodao da je objekat sagrađen na placu koji pripada njegovoj majci Stani Cvetanović, a koji je vraćen restitucijom, i to posle 40 godina bespravnog korišćenja od strane države, za šta nije dobijena nikakva nadoknada. Inače, Cvetanović se hvalio da je „doveo giros“ u Leskovac, ali i stigao da se usavršava i „po brojnim koledžima, od Oksforda i Kembridža do Hejstingsa i Kenterberija“.

„Hvala ti što postojiš”


Cvetanović je nedavno u leskovačkom klubu „Safir“ proslavio 50. rođendan, a na proslavi je bilo 400 zvanica. Na slavlju je svirao gudački orkestar i pevale su folk zvezde Milica Pavlović i Stevan Anđelković. Na velikom bimu prikazivan je dokumentarac o uspesima gradonačelnika, a stranački aktivisti su putem majica iskazali ljubav i odanost lideru. Na majicama je pisalo: „Hvala Ti što postojiš“ i „Volimo Te... Dr Goran Cvetanović“.

Poslednji komentari
  • Miša Vreme: 18.03.2015 08:05h

    Mislim da niste obradili priču do kraja i da ste ispustili mnogo. Kuća o kojoj pišete samo je jedan od četiri objekata koje za dve godine vlasti Cvetanović sagradio ili renovirao. Prvo je renovirao porodičnu kuću i dvorište na Hisaru, zatim je napravio kuću o kojoj pišete, a slagao vas je za nacionalizaciju, potom je sagradio vilu na Vlasini i tamo slavio sa 300 zvanica, a pre tri meseca postao je vlasnik trosobnog stana u Beogradu, kupljenog preko Novice Tonćeva, "Tončev gradnja" iz Surdulice. Proverite, sve je tačno. Da, leskovačka policija utvrdjivala legalnost gradnje, hahahha, pa on postavlja , tipuje načelnika Policijske uprave, otkuda je smela policija bilo šta da radi.

  • d.krstic Vreme: 18.03.2015 09:58h

    Bruka i sramota!!! Vucicu reaguj, ti se upravo boris protiv ovakvih ljudi, a Cvetanovic je clan PREDSEDNISTVA stranke...

  • spasicj Vreme: 18.03.2015 10:03h

    Pa dokle bre vise da se ovako radi, preterao je VUCICU reaguj, narod u Leskovcu kroz Cvetanovica gleda Vucica. HVALA TI STO POSTOJIS,pa gde ces dalje, da li ima dalje. Vucicu molim te reaguj, u Leskovcu je bruka i sramota, a vidim i u celoj Srbiji, ali ako ne reagujes narod ce videti kako radis, jer sad se svi pitaju sta li ce Vucic da uradi sad.

  • Banana Vreme: 18.03.2015 12:29h

    Da, objekat skoro da 'visi' iznad ulice tj kolovoza, nikad nijedna normalna osoba u zavodu za urbanizam ne bi dozvolila to. Na prizemlju od 60 kvadrata on je sazidao dva sprata koji u osnovi imaju po 90 kvadrata. Da ne pričamo o tome što se ulica baš ispred te kuće bukvalno urušava jer su izgleda nešto uradili loše

  • Sandra Vreme: 19.03.2015 01:03h

    Što se tiče usavršavanja od Oksforda i Kembridža do Hejstingsa i Kenterberija - ukoliko niste znali ,a očigledno da ima takvih, svi ovi koledži organizuju takozvane letnje škole usavršavanja engleskog jezika i svako ko je zainteresovan može se prijaviti. Blam je što neki ljudi u našij zemlji nisu upoznati sa tim i nikada nisu čuli za ovu praksu koja se već više decenija sprovodi na svetskim koledžima!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP