Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSTAVKA

Gradski većnik podneo ostavku funkciju predsednika Saveta za zdravstvo

Autor: V.Torović | 02.06.2014 - 20:30:00h | Komentara: 1

Gradski većnik prof. dr Žarko Ranković(SPS) podneo je ostavku na funkciju predsednika Saveta za zdravstvo jer je Agencija za borbu protiv korupcije ocenila da postoji moguć sukob interesu u funkcijama koje obavlja.

Međutim, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je to rešenje Agencije ocenio kao „ smešno i problematično“.
-Sam sam uputio dopis Agenciji i zatražio mišljenje da li sam u sukobu interesa. Stigao je odgovor da je moguć sukob, ali sam na insistiranja kolega iz Gradskog veća podneo prigovor. Ipak, opet su mi iz Agencije poslali rešenje da je moguć sukob. Kao častan čovek podneo sam ostavku i razrešen sam sa funkcije predsednika Saveta za zdravstvo- kaže Ranković.

Žarko Ranković

Žarko Ranković

 
Perišić smatra da Ranković nije u sukobu interesa iako je istovremeno bio na te dve funkcije.
- Nisam pravnik, meni je to rešenje nejasno. Ranković je bio na čelu savetodavnog tela, i to je neplaćena funkcija. Kao većnik on je resorno zadužen za primarno zdravstvo, tako da je logično i da bude u Savetu. Rankovićev doprinos je bio izuzetno veliki, mnogo mi je pomagao u ovoj oblasti. Posledica svega je da je sklonjen još jedan kvalitetan čovek. Smatrao sam da ne treba da podnosi ostavku. Poštujem njegov stav i to je bila njegova odluka- naglašava gradonačelnik.
Lokalni antikorupcijski forum Niš (LAF) smatra neprihvatljivom izjavu Perišića u kojoj negira smisao i značaj rešenja Agencije za borbu protiv korupcije kojim se ukazuje na sukob interesa gradskog većnika Žarka Rankovića.
- LAF izražava zabrinutost zbog te izjave i istovremeno skreće pažnju gradonačelniku da takve ocene doprinose narušavanju ugleda grada kao i Agencije i drugih nezavisnih regulatornih  tela u Srbiji. Izjave te vrste su štetne i jer obezvređuju nužnost poštovanja zakonitosti i etičkih načela, što su civilizacijski i demokratski standardi uredjenih država oko kojih nema pogađanja -navodi LAF.
 
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic Vreme: 03.06.2014 11:39h

    Sto se tice gosp. Rankovica, jasno je sto je to uradio jer on JESTE posten i casan covek. Na kraju , treba reci, da je svaki posao koji je preuzeo radio posteno i sa punim zarom. Sve ovo se ne bi moglo reci za gosp. Perisica, jer ako je po njemu normalno da deca naslede svoje roditelje na radnim mestima u javnim preduzecima onda je ovo macji kasalj. A to da mu ni mnogo prostije stvari nisu jasne svi u Nisu znamo. I OSETIMO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP