Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TERORISTI ISLAMSKE DRŽAVE NA KOSOVU FORMIRALI CENTRE ZA OBUKU

Granica na nišanu!

Autor: R. Irić | 25.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Borci Abu Bakira al-Bagdadija, koji su se uz crnu zastavu zakleli Islamskoj državi, odavno su stigli na Kosovo. Danas niko ne zna koliko ih tamo ima, ali se pouzdano zna da tamo rade najmanje dva centra za obuku budućih terorista. Ove informacije su na jug Srbije došle s one strane administrativne linije, koju poslednjih nekoliko nedelja čuvaju izuzetno jake snage Vojske, policije i Žandarmerije.

Vojna baza „Jug“ kod Bujanovca, otvorena 2009. godine, jedan je od najznačajnijih faktora stabilnosti na ovom osetljivom područj

Vojna baza „Jug“ kod Bujanovca, otvorena 2009. godine, jedan je od najznačajnijih faktora stabilnosti na ovom osetljivom području

- Osim što ih uče borbenim veštinama i rukovanju oružjem, u tim centrima se pripremaju teroristi koji imaju zadatak da upadima i provokacijama na administrativnoj liniji prema Bujanovcu i Preševu destabilizuju područje juga Srbije – nastavlja naš izvor. Kaže da se islamisti na Kosovu osećaju kao na domaćem terenu, pa tako u svakom trenutku, zadojeni verskim fanatizmom, u kopnenoj zoni bezbednosti mogu pokušati najpre sa manjim provokacijama, a potom i sa širim akcijama.


Iako su na tom području tri prstena sa čak 28 različitih sistema zaštite administrativne linije, javnost u Srbiji je opravdano zabrinuta zbog mogućih provokacija i upada terorističkih bandi sa KiM. Miran san nemaju ni stanovnici koji žive u kopnenoj zoni bezbednosti i na njenim rubovima, gde su stacionirani ogromno ljudstvo, oružje i oprema.

- Ima nas mnogo. Uz redovne snage na jugu, pola niške žandarmerije sa kompletnim naoružanjem prebačeno je na položaje od Vranja na severu, preko Bujanovca i Preševa, do Makedonije na jugu. Na tom pojasu dugom oko 117 km ni ptica ne može da uleti – kaže naš uniformisani izvor.

Bezbednosnoj situaciji ne samo na jugu Srbije poseban pečat daje vojna baza „Jug“, nedaleko od Bujanovca. Smeštena na prostoru od 35 hektara i sa čak 66 objekata, ona u svakom trenutku može da primi 1.000 vojnika sa specijalnom opremom i tehničkim sredstvima. Od kako je otvorena, 2009. postala je faktor stabilnosti u tom regionu.

Baze:


- Na području opštine Preševo, prvu liniju odbrane administrativne linije čine baze: Cvore, Mučibaba, Ukmemet, Debelo brdo, Kozjak, Pečeno brdo i Mađere. U njihovoj zaleđini su Ševarske livade i policijski punktovi Depce, Oraovica, Reljan i Miratovac.
- Na teritoriji Bujanovca: Golema čuka, Dobrosin, Devojačka čuka i Kadrova čuka, sa Tašlakom i Guri gatom u pozadini i policijskim punktovima: Končulj, Dobrosin i Breznica.
- Sa teritorije Vranja administrativna linija se štiti bazama: Ornice, Jezerska mahala, Debela glava, Trstena i Vrtogoš.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP