Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GDE ĆE IM DUŠA?

Grčka proteruje majku stradale srpske devojčice!

Autor: A. Dimitrovska - B. Jelovac | 04.12.2013 - 21:44:00h | Komentara: 2

Tužna sudbina Sare Plećaš Horan (13) iz Srbije, koja se ugušila ugljen-monoksidom dok je njena majka Užičanka Zorka Knežević (54), ložeći drva, pokušavala da zagreje njihov iznajmljeni stan u Solunu, podigla je Grčku na noge. Agonija kroz koju prolazi Sarina majka, koja nema novca ni za sahranu svoje ćerke, nastavlja se posle odluke grčkih vlasti da u roku od mesec dana napusti zemlju u koju je došla pre deset godina u potrazi za boljim životom!

“Majka je u Grčkoj boravila bez odgovarajućih dokumenata. Od predstavnika policijske stanice Generalni konzulat je dobio uveravanja da će majci, zbog okolnosti, biti doneto rešenje o odobrenju boravka do 30 dana, kako bi mogla da pripremi prenos posmrtnih ostataka pokojne u Srbiju” rečeno je za “Alo!” u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Sara sa majkom Zorkom

Sara sa majkom Zorkom

 U međuvremenu, u Grčkoj ne jenjava bura izazvana Sarinom smrću. Sa bedom kojom su se ona i njena majka suočavale poistovetilo se na hiljade Grka koji su tokom jučerašnjeg dana u centru Soluna organizovali veliki protest na kome se moglo čuti: “Posle Sare, ko je sledeći?” Ispred doma u kojem se devojčica ugušila i juče su građani palili sveće, dok je na Sarinom “fejsbuk” profilu poruke ostavilo više od pola hiljade ljudi!

Soba u kojoj se dogodila tragedija

Soba u kojoj se dogodila tragedija

 Sara i Zorica su se početkom leta uselile u pomenuti stan u kojem je prethodno živeo njihov poznanik, takođe srpskog porekla. Zorica je godinama zarađivala novac perući sudove i čistila restorane, ali je ostala bez posla zbog čega joj je trebao skromniji stan. Sredinom septembra isključena im je struja zbog duga od 2.200 evra, od čega je 1.200 zapravo bio dug Zorkinog poznanika iz Srbije. Zorica nema novca za sahranu svoje ćerke koja bi trebalo da bude obavljena u Srbiji.
“S obzirom na tešku socijalnu situaciju u kojoj se nalazi majka, konzulat Srbije u kontaktu sa predstavnicima dijaspore prikuplja novac za pomoć majci za prenos posmrtnih ostataka. Pomoć je obećala i gradska uprava Soluna” kažu za “Alo!” u resornom ministarstvu.
Tragedija se dogodila u nedelju uveče. Zbog naglog zahlađenja u Grčkoj, nesrećna žena se dovijala na razne načine, jer nije imala struju. Kobne večeri palila drvca u roštilju, kada su ona i ćerka zaspale bukvalno na metar od vatre. Međutim, u 23.10, kada se probudila, bila je potpuno omamljena od dima, ali je ubrzo shvatila da devojčica ne diše i potom je panično pozvala komšije i Hitnu pomoć, međutim, Sari nije bilo spasa, preminula je od trovanja gasovima. 
Poslednji komentari
  • NATASA Vreme: 05.12.2013 05:37h

    ZENA JE DOBILA BORAVAK NA SEST MESECI NIKO JE NE TERA IZ GRCKE.PROVERITE PA PISITE.NATASA IZ SOLUNA.

  • natasa Vreme: 05.12.2013 06:57h

    ZASTE NE STAVLJATE MOJ KOMENTAR .DOBILA JE PAPIRE NA SEST MESECI.NATASA SOLUN.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP