Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PANČEVCI ZABRINUTI

Grejanje prosečnog stana koštaće 12.000 mesečno!

Autor: blic.rs | 22.09.2014 - 18:40:00h | Komentara: 0

Novi način naplate grejanja po utrošku toplotne energije doneće veće račune tokom zime, a za stan od 60 kvadrata iznosiće 12.000 dinara.

Po novoj gradskoj odluci cena grejanja se sastoji iz dva dela, jedan predstavlja fiksne troškove preduzeća i plaća se tokom cele godine i varijabilnog koji se plaća onda kada se i greje. Zato će računi tokom zime biti daleko veći u odnosu na period kada nema grejanja.

Građani upozorili toplanu da neće moći da plate: Odbornici Skupštine Pančeva

Građani upozorili toplanu da neće moći da plate: Odbornici Skupštine Pančeva

Prema novom obračunu za stan od 52 kvadrata sa prosečnom potrošnjom energije za grejanje u decembru će dobiti račun od 12.000 dinara, u januaru 11.608, u februaru 9.903, u martu 8.000, u aprilu oko 5.000, a tokom letnjih meseci po 1.780 dinara, što je trošak za održavanje. Pančevci su do sada plaćali istu cenu grejanja 12 meseci, izračunatu po kvadraturi stana.
Zato su u JKP „Grejanje” građani skrenuli pažnju da neće imati novca da u jednom mesecu daju ogromnu svotu za ovu komunalnu uslugu. Odgovor poslovodstva je bio da se korisnicima omogući da odmah plate 60 odsto, a da preostalih 40 plate za šest meseci. Kamate ne bi bilo, ali ni popusta od pet odsto.
- Pozivam građane da ukoliko imaju problema s naplatom da se u martu jave i da pokušamo da nađemo rešenje. Predlažemo da se obaveze plate u pet ili šest rata, do nove grejne sezone - kaže Miodrag Lazić, direktor JKP-a „Grejanje“. Lazić ističe da je jedini način da se smanje troškovi da stanari ulože u svoje zgrade, odnosno da urade dobru izolaciju i ugrade individualne merače, ili da za početak stave samo termostatske ventile, kojima bi regulisali temperaturu u stanovima.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP