Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREŽIVELI TORTURU U AKCIJI HAPŠENJA NARKO-DILERA

„Grom” pogodio pogrešnu kuću!

Autor: Gane Đorđević | 30.12.2013 - 13:50:00h | Komentara: 7

Zbog sumnje da se tamo krije osumnjičeni narko-diler Darko Čkonjević, u sklopu akcije „Grom 1“ maskirani policajci provalili su 28. decembra oko četri sata ujutro u dom porodice Radojčić u selu Petka pored Lazarevca. Ispostavilo se da je policija upala u pogrešnu kuću i isprepadala i istraumirala Dragana Radojčića i njegove najmilije. Iako se policija povukla uz izvinjenje, šokirana porodica u kojoj je jedan od članova dobio i batine najavila je tužbu.

Dragan Radojčić

„Preživeli smo pakao i čvrsto smo rešili da tužimo policiju“: Dragan Radojčić

 

„Specijalci su mi stali cokulom za vrat, a onda uperili cev automata
u potiljak. Sina Marka vezali su lisicama i pretukli, a ćerku i njenog sinčića su pola sata držali na nišanu“, svedoči Dragan Radojčić

- Upali su nam u kuću u cik zore maskirani i naoružani do zuba. Vikali su: „Ne mrdaj! Lezi!“... Mene su oborili na pod, stali mi cokulom za vrat, a onda uperili cev automata u potiljak. Ćerku, koja nam je bila u gostima, i njenog 16-mesečnog sina, pola sata držali su na nišanu, a za sve to vreme nisu joj dozvolili da priđe starijem detetu, koje je vrištalo iz susedne prostorije. Jedino suprugu Smiljanu (52) nisu maltretirali, ali su zato sina Marka (29), koji je spavao na spratu, vezali lisicama i pretukli - uplašeni i ogorčeni Dragan opisuje upad policije. Prema njegovim rečima, tortura je trajala skoro čitav sat, a onda su se specijalci na brzinu povukli, a tek nakon prepada i izvinjenja, policija im je uručila naredbu za pretres stana.
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
  • Dragan Radojčić | Foto:
- Ni na jednom mestu u toj naredbi ne pominje se moje ili ime i prezime nekog člana moje porodice, a navedena adresa na kojoj je trebalo obaviti proveru nije ova na kojoj stanujemo poslednje tri godine - objašnjava najstariji Radojčić. Jedina veza zbog koje je nesrećna porodica iz Petke mogla da se nađe na meti neuspele policijske akcije je to što Draganova unuka nosi isto prezime kao osumnjičeni diler jer je Draganova ćerka bila udata za rođenog brata Darka Čkonjeviča.

- Sa osumnjičenim muževljevim bratom nikada nisam bila u kontaktu. Uostalom, ja sam se tog jutra slučajno zatekla u očevoj kući, kao gost, pošto živim desetak kilometara odatle - zaključuje Draganova ćerka. Radojčići su odlučni u nameri da tuže policiju.

- Porodica mi je istraumirana, svi smo na lekovima. Čvrsto smo rešili da tužimo policiju i tražimo odštetu - kaže Dragan i dodaje da policija prilikom upada u njegovu kuću nije ispoštovala propise koji su predviđeni u takvim situacijama, a koji su navedeni u naredbi o pretresu.

Analitičari: Nisu presečeni putevi droge

Policijske akcije „Grom“ i „Grom 1“ jesu ozbiljne, ali nisu presekle glavne puteve droge i bez jakog pravosuđa neće imati efekata, ocenili su kriminolozi Zlatko Nikolić i Dobrivoje Radovanović. „Oni koji su na visokim položajima, oni koji drže pola Beograda, ili celu Šumadiju, ili celu Srbiju, oni su nedodirljivi za policiju i pravosuđe. Ovom akcijom oni su pokupili taj neki srednji sloj vođa narko-grupa“, rekao je Radovanović. On je istakao da će ova policijska akcija dati rezultate ako bude nastavljeno njeno sprovođenje, „iznenada i u nejednakim vremenskim intervalima kako dileri ne bi shvatili kada će i šta će se dešavati“.

Dragan Radojčić

Kriminolog Zlatko Nikolić istakao je da ovom akcijom nisu presečeni kanali širenja droge jer su „vođe tih klanova van dometa“. Kako je izjavio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, među uhapšenima u akciji „Grom 1“ ima „značjanih imena, poznatih šefova narko-mafije“. U akciji „Grom 1“ uhapšeno je 128 narko-dilera, zaplenjeno je 250 pušaka, nekoliko pištolja, municija, kao i 74.000 evra i šest luksuznih automobila.

Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 30.12.2013 14:20h

    policijske fore "greškom" upadnu u pogrešan stan i maltretiraju, a za to vreme onaj koga stvarno treba da hapse je daleko na sigurnom

  • zoran Vreme: 30.12.2013 17:04h

    Ako je ovo istina Vučko da podnese ostavku oma.

  • sasa Vreme: 30.12.2013 17:38h

    Zasto kod mene ne dodju tako?Pa zato sto policija zna da sam posten covek i nemaju razloga za prepad!Nemam nikakve veze ni od cukun dede sa kriminalom pa eto zato se to desava sto i nije nesto strasno!

  • Pera Vreme: 30.12.2013 18:38h

    Svi nesto nevini i istraumirani, nisu oni tek tako dosli kod vas imate vi sigurno nesto sa cerkinim deverom.

  • Joca Vreme: 31.12.2013 09:02h

    Ne lupajte ljudi, kucni sam prijatelj ove porodice i odgovorno tvrdim DA NIKO OD NJIH DODIRNIH TACHAKA SA DROGOM NEMA, TOLIKO SU DALEKO OD TOGA DA JE TO STRASNO, za ovo sto im se desilo nego MORA DA IZGUBI GLAVU !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP