Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SVU SREĆU NEMA POVREĐENIH

Grom udario u crkvu, meštane probudio strašan tresak!

Autor: Novosti | 22.12.2014 - 13:06:00h | Komentara: 0

Selo Jadranska Lešnica probudio strašan tresak iz crkve Svetog Ilije. Ulazna vrata izbijena iz ležišta, ispali i prozori, dok su oba sata od udara odletela pedesetak metara.

Grom ubio 13 seljaka!

Grom  | Foto: Profimedia

U nedelju je meštane Jadranske Lešnice, sela kod Loznice podno Cera, na noge podigao udarac groma i stravična buka oko 2.20. Grom je udario u crkvu, koja je posvećena Svetom proroku Iliji.
Silina groma bila je tako jaka da se čula u ovom, i kako kaže meštanin Tomislav Čotrić, “u najmanje u još tri obližnja sela”. Mada su meštani bili u dubokom snu, skoro da nema onog koga ovaj udar, kao najsnažnija detonacija, nije probudio iz dubokog sna.

Sreća u nesreći, kako kaže ovdašnji protonamesnik Milovan Kojić jeste što se tako nešto nije dogodilo u vreme službe, na koje dolazi veliki broj ljudi. I parohijski dom, u kom živi sa porodicom i nalazi se uz hram, pretrpeo je velike štete. Unutrašnjost je sva zatamnjena a instalacije pokidane. U kući u kojoj stanuje sveštenik sa porodicom je kao da je spremana za snimanje horora. Eksplodirao je i bojler.


- Silina detonacije me je probudila iz dubokog sna, dimilo je na sve strane, svetla nigde nije bilo - svedoči protonamesnik Kojić. - Izašao sam i video ispred hrama izbačena ulazna vrata. Ušao sam u crkvu, gde je dim šikljao, koristio sam za osvetljenje samo svetlo mobilnog telefona. Bio sam u vojničkim čizmama i gasio sam požar koliko god sam mogao, a onda su posle desetak minuta stigle ekipe vatrogasaca i električari “Elektropodrinja”, pa je šteta manja.

 

Gromobran! 

Gromobran je, kako saznajemo, postavljen pre dve decenije. Stručnjaci će oceniti da li su oni zatajili ili je sila prirode bila jača.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP