Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IPAK

Grubješić: Dogovor nije na vidiku

Autor: Beta | 20.03.2013 - 09:26:00h | Komentara: 2

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je da današnja rudna pregovora u Briselu nije ključna, zato što dogovor Beograda i Prištine nije na vidiku.

"Neki iz Brisela kažu da je ova runda presudna, mi kažemo da nije, zato što dogovor nije na vidiku", rekla je Grubješić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Suzana Grubješić

Suzana Grubješić | Foto: Milorad Milanković

 Ona je rekla da je Srbija napravila puno kompromisa i da je sada svima jasno da mora da popusti druga strana koja je do sada insistirala isključivo na nezavnisnosti, što nije realnost na terenu. 

"Ja sam uvek realista. Učinili smo ono što možemo, a ako danas postignemo zajednicu Srpskih opština sa izvršnim nadležnostima, ako to postignemo, onda smo postigli dogovor", ocenila je Grubješić.
Govoreći o poseti delegacije Budestaga, ona je istakla da svaka zemlja može da dođe sa spiskom zahteva, ali da to nije suština.
"To jeste važna delegacija, iz najvažnije zemlje, ali naš posao nije da ispunjavamo svačije zahteve i uslove, a da bežimo od suštine, a suština je postizanje dogovora. To je ono za šta se mi borimo, sve drugo što je oko dogovra se lakše sprovodi", rekla je Grubješić.
Prema njenim rečima ima još prostora da se izmeni izveštaj Evropske Komisije koji će biti predstavljen u aprilu i to je za Grubješić "lakši deo posla" pošto su već pohvaljeni napori vlade na polju reformi.
"Postoji još jedna, politički izveštaj koji pravi Ketrin Ešton, ta dva izveštaja su neka polazna osnova da Srbja dobije datum u junu" izjavila je Grubješić. 
Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 20.03.2013 14:42h

    Iz casa u cas stanje se menja, te dogovor na vidiku, te nema nista od dogovara, te ima jos prostora, gradjanima Srbije je vise preko glave ovo sto dozivljavaju. vec jednom treba da se zna ko koci, ko ne zeli da do dogovora dodje. Zasto jasno i glasno ne reci Pristina ne zeli zbog toga i toga.

  • dudule Vreme: 20.03.2013 15:19h

    Pa ti lipa moja ne znaš di biješ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP