Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Grupa lovokradica peti put uhvaćena na Fruškoj gori!

Autor: 021.rs | 11.09.2014 - 10:09:00h | Komentara: 2

Šumarska služba Nacionalnog parka "Fruška gora" uhvatila je šestočlanu grupu lovokradica neposredno nakon što su ilegalno odstrelili divlju svinju.

šuma

Pored nesretne životinje u tom momentu se nalazilo i šest tek rođenih prasića, čiji je opstanak sada doveden u pitanje. U pitanju je grupa lovokradica iz Iriga koja je peti put uhvaćena u krivolovu.
Lovokradicama su oduzeti automobil i oružje, za koje se ispostavilo da je pozajmljeno, što je takođe zabranjeno, kao i životinja koju su bespravno odstrelili. Navodno, divlja svinja je bila samo početak, a njihov pravi plen su zapravo bili jeleni koji su ovih dana pušteni na hranilišta po Fruškoj gori. Samo jedna ova životinja, da bi bila legalno odstreljena, košta 20.000 evra.
Milan Radojčić, rukovodilac službe nadzora u NP "Fruška gora" kaže da divljač strada jer u ovom periodu napušta šumu i odlazi u seoske atare u potrazi za kukuruzom.
Omčama hvatali srne i jelene
Sa krivolovom bore se i u preduzeću "Vojvodinašume", na čijim su lovištima nedavno ubijena dva srndaća i tri jelena. Krivolovci su na lovište postavili preko 100 žičanih omči na staze kojima se divljač noću najčešće kreće i nezakonito hvatali srne i jelene lopatare čije su meso prodavali na crnom tržištu. Lovište je na ovaj način oštećeno za 800.000 dinara.
Poslednji komentari
  • lovac Vreme: 11.09.2014 11:27h

    Ako je toliko puta ista grupa lovokradica uhvacena, to je dokaz da kazne nisu nikakve!Kada budu bili u zatvoru,onda ce razmisliti da li ce delo ponoviti!

  • milovan Vreme: 11.09.2014 11:46h

    Eto,daste ih prvi put kaznili papreno.Nebi se desilo pet puta.Ali verovatno to meso jedu I advokati I sudije. Zato se to desava po mnogo puta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP