Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„STRIT VJU“

„Gugl” snima srpske ulice!

Autor: R. Ć. | 17.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Specijalna „Guglova“ vozila sa kamerama, koja snimaju ulice i znamenitosti, uskoro stižu i u Srbiju. Formalni zahtev za realizaciju projekta „Strit vju“ u Srbiji „Gugl“ je već podneo Rodoljubu Šabiću, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Kamere uskoro  i u Srbiji

Kamere uskoro i u Srbiji

- Moramo pažljivo da proučimo projekat. Nemam ništa protiv toga jer ne želim da Srbija zaostaje u odnosu na druge evropske zemlje kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnologije, ali ćemo insistirati na poštovanju standarda koji važe u zemljama EU i na zaštiti privatnosti građana - izjavio je Šabić za „Alo!“. On nije mogao da precizira kada će početi snimanje Srbije, ali je istakao i da to neće biti moguće pre dobijanja saglasnosti.

Na pitanje da li će specijalna vozila krstariti celom Srbijom, Šabić je rekao da pretpostavlja da će verovatno krenuti od većih gradova, najpre Beograda.

„Gugl“ je do sada snimio oko 50 država uključujući i naše komšije Hrvatsku i Mađarsku, a u toku je snimanje Slovenije. Ova snimanja traju oko tri meseca, a aplikacija „Strit vju“ će moći da se koristi šest meseci kasnije.
Pored specijalnih automobila opremljenih kamerama koje snimaju svih 360 stepeni, „Gugl“ za snimanje ulica koristi tricikle i trolejbuse, a za terene koji su nepristupačni automobile i motorne sanke.

I njih su uhvatili

I njih su uhvatili

Svašta može da se vidi!


Na „Gugl strit vjuu“ mogu da se vide neki zaista zanimljivi snimci svakodnevnog života širom sveta. Tako je nedavno uhvaćen par koji je imao seks na haubi automobila parkiranog pored puta između Adelejda i Melburna, na jugu Australije. Takođe, jedna Ruskinja je pomoću ruskog servisa, tražeći neku ulicu u ruskom gradu Perm, pronašla svog verenika u zagrljaju s bivšom devojkom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP