Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE:

Hadžić u ponoć u Novom Sadu

Autor: N. N. Travica | 15.04.2015 - 09:08:00h | Komentara: 1

Haški optuženik Goran hadžić će se već nakon ručka oprostiti od svojih zatvorskih drugara, a zidine kazamata u Ševeningenu će napustiti oko 19 časova, dok će u Beograd sleteti redovnim letom iz Amsterdama u 22 sata i 40 minuta. U svom domu u Novom Sadu biće oko ponoći.

Goran Hadžić

Goran Hadžić/Screenshot YouTube

Haški tribunal u dogovoru sa predstavnikom Vlade Srbije, odlučio je da danas na privremenu slobodu pusti nekadašnjeg lidera Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića, koji je teško bolestan.

Kako ALO! saznaje, od izvora bliskog Tribunalu, Hadžić će u Beograd doleteti večeras, u pratnji predstavnika Vlade Srbije redovnom avionskom linijom Air Srbije, koja saobraća na relaciji Amsterdam – Beograd, broj JU 365.

Avion će iz Holandije poleteti u 20.15 sati, a predviđeno vreme sletanja na beogradski aerodrom je u 22.40 sati. Haški optuženik će se po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, u pratnji predstavnika srpske policije odmah uputiti u svoj dom u Novom Sadu.


U kući u novosadskom Adamovićevom naselju, Hadžić će boraviti sve do maja, kada će morati da se vrati u Haški tribunal. Njega će svakodnevno obilaziti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će podnositi izveštaje, a oni će biti dostavljani Haškom tribunalu. On će, praktično, sve vreme biti pod nadzorom a Vlada Srbije je u obavezi da ga pritvori u slučaju da pokuša bekstvo iz zemlje.

- Dokazni postupak Tužilaštva, u predmetu Hadžić završen je 28. novembra 2013., dok je dokazni postupak odbrane počeo 3. jula 2014. Suđenje optuženom je privremeno prekinuto 20. oktobra 2014. zbog zdravstenog stanja Gorana Hadžića - navodi se na zvaničnoj internet stranici Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Troškove puta od Holandije do Srbije, kao i u suprotnom smeru snosiće Vlada Srbije, koja je dala garancije za Hadžića. Naše vlasti takođe se obavezuju da će pored putnih troškova snositi troškove lečenja u našoj zemlji.

Goran Hadžić će se vratiti u kuću u Ulici Aranji Janoša 9, u Novom Sadu, gde njegova porodica živi od 1998. Taj objekat je napustio 2004. godine, od kada je bio u bekstvu. Nakon hapšenja na Fruškoj Gori 2011.godine Hadžić je pod najstrožim merama obezbeđenja dovezen kući, kako bi se oprostio od najuže porodice. Tada se oprostio od već teško bolesne i nepokretne majke Milene, koja je naredne godine preminula. Ona je sahranjena u Sremskoj Kamenici, gde se nalazio grob Goranovog oca Branka, koji je preminuo 2007. godine

Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 15.04.2015 14:15h

    Iz ovog teksta mogu mnogi novinari da uče kako se piše. Svaka čast za autora. Od broja leta, do tačne satnice ima opisano u tekstu. Dok drugi prenose kako danas stiže, ALO je već zorom ranom imao najtačnije podatke. BRAVO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP