Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAJNO?

Hadžića vratili u Srbiju

Autor: N1 | 09.06.2015 - 15:42:00h | Komentara: 0

Predsednik nekadašnje Republike Srpske Krajine Goran Hadžić vratio se u Srbiju iz Haškog tribunala na neodređeno vreme, rekao je njegov branilac Zoran Živanović.

Goran Hadžić

Goran Hadžić pri prethodnom dolasku u Srbiju | Foto: N. N. Travica

Hadžić je iz Haga stigao juče, a odluka tribunala ovog puta, prema rečima Živanovića, nije uslovljena vremenskim ograničenjem, mada su ostale iste obaveze koje je imao i prilikom ranijih puštanja na privremenu slobodu, prenosi N1.
Prema sadašnjoj odluci sudskog veća, Hadžićev lekar je dužan da Tribunal redovno obaveštava o njegovom zdravstenom stanju, a sud bi mogao da ga eventualno pozove ponovo na neki pregled u Hag, mada do toga može da uopšte i ne dođe, ukazao je Živanović.
On je podsetio da je suđenje Hadžiću pred tribunalom prekinuto u oktobru prošle godine zbog njeogvog lošeg zdravstvenog stanja.
Nakon dva meseca u Srbiji na privremenoj slobodi Hadžić je 8. maja otišao u Hag radi neophodnih kontrola i vratio se juče.
Njegov branilac je ukazao da Hadžić i dalje ima iste obaveze na privremenoj slobodi koje mu je izrekao tribunal, a to je zabrana napuštanja Novog Sada, zabrana komuniciranja sa medijima o predmetu, kao i sa žrtvama i svedocima. Hadžiću je u novembru prole godine dijagnostifikovan tumor mozga.
On se u optunicom Tužialštva tribunala tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i politickoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mucenje, necovecna dela, deportaciju i prisilno premetanje u periodu od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP