Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IGRALI IGRICE

Hakovan bilbord na Trgu republike! (VIDEO)

Autor: A. O. | 09.03.2013 - 19:01:00h | Komentara: 1

Na internetu se pojavio video na kome se vidi kako grupa mladića hakuje softver bilborda na Trgu republike i igra igrice na njemu! Igrom su upravljali pametnim telefonom bežičnim putem.

Na ekranu bilborda može se videti logo "hacked4fun", a odmah nakon toga "hakeri" navodno, uz pomoć telefona, započeli su igricu "Spejs invejders" na ekranu bilborda, prenosi Kurir. Prolaznici koji su se tamo zadesili gledali su s nevericom šta se dešava, a potvrda da se ovo zaista dogodilo ne postoji. Niko nije potvrdio ili demantovao da li su "hakeri" zaista upali u softver bilborda i poigrali se ili je u pitanju nešto drugo. Hakovanje bilborda je urađeno u znak podrške "Pajret Bej" sajtu za pruzimanje multimedijalnog materijala koji je nedavno "proteran" iz Švedske i planira prelazak u Severnu Koreju. Na Fejsbuk stranici "Pajret bej" pojavio se sledeći status: "Izgleda da su naši srpski prijatelji hakovali ekran za reklame", a ispod toga piše "Hajde prijatelji pirati! Napred ka pobedi". Na trenutak se mogu videti i poruke na ekranu, a jedna od njih je i čuveni citat Gandija: "Prvo te ignorišu. Onda ti se smeju, pa se bore protiv tebe i onda ti pobediš".
Grupa mladića koji su izveli ovaj "napad" postavili su na svom Jutjub profilu sledeće saopštenje: "Nismo hakeri niti se bavimo hakovanjem. Mi smo dvojica studenata računarskih nauka koji su ovo radili isključivo u naučno-istraživačke svrhe i da bismo demonstrirali koliko informacioni sistemi generalno nisu dovoljno dobro obezbeđeni".

Bilbord nije radio 22 minuta!

- Firma koja je vlasnik bilborda obaveštena je o propustima privatno, sa svim potrebnim informacijama da bi se propust zatvorio - dodali su u saopštenju i naglasili da se nikakva šteta nije nanela bilbordu, i da on nije radio tačno 22 minuta.

Poslednji komentari
  • Ognjen Tomanovic Vreme: 10.03.2013 10:37h

    Piratebay se ne seli u Severnu Koreju to je samo bila jedna mala sala nakon toga da su proterani iz Svedske.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP