Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVREME POTOPILO NAJVEĆU SPORTSKU DVORANU U NIŠU

Hala „Čair” pliva u fekalijama!

Autor: Branko Janačković | 25.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Hala “Čair” biće neupotrebljiva do kraja septembra jer su centralna sala, svlačionice i pomoćne prostorije potopljene fekalnom vodom iz kanalizacije u velikom nevremenu koje je u nedelju pogodilo Niš i okolinu.

Čair

Čair | Foto: K. Kamenov

Mečevi Svetske lige u odbojci između Srbije i Nemačke koji su bili zakazani za predstojeći vikend, 29. i 30. jun, nisu još uvek zvanično otkazani, ali je vrlo izvesno da se neće igrati u Nišu.


- Obavestio sam generalnog sekretara Odbojkaškog saveza o poplavi kako bi na vreme našli dugu lokaciju za igranje ovih mečeva jer je hala neuslovna za tako važne utakmice. Možda bismo i uspeli da dezinfikujemo ceo prostor jer se izlila kanalizacija, ali je parket je nabubreo i ispod njega još ima vode - ukazuje gradski većnik Milan Pešić, resorno zadužen za sport u ovom gradu. On dodaje i da, kada se postavi podloga za odbojku, to će samo pogoršati isparavanje vlage.

Parket je uništen, a zbog fekalija je potrebna dezinfekcija cele hale

Parket je uništen, a zbog fekalija je potrebna dezinfekcija cele hale | Foto: K. Kamenov

- Obavestili smo odbojkaški savez da ne možemo da preuzmemo odgovornost za tako važne mečeve - naveo je Pešić.


Bujica koja se usled jake kiše u nedelju uveče stvorila i slivala niz Zetsku ulicu u Nišu nije se zaustavila kod hale “Čair”, već je prodrla u prostorije koje su ukopane u zemlju, kroz rampu za invalidska kolica, pa je u hodnicima hale u jednom trenutku bilo vode u visini jednog metra.

Dragan Perić, direktor Sportskog centra “Čair”, kaže da su radnici ove ustanove, vatrogasci i radnici JKP “Naisus” brzo reagovali i uspeli da uklone veću količinu vode, ali nisu mogli da spreče štetu koja je nastala.

Mečevi Svetske lige u odbojci između Srbije i Nemačke najverovatnije će biti otkazani

Mečevi Svetske lige u odbojci između Srbije i Nemačke najverovatnije će biti otkazani | Foto: K. Kamenov

- Dva i po sata je voda ulazila, na ulazu je bila metar visine, a bujica je bila toliko jaka da je razvalila ulazna vrata i prodrla u unutrašnjost hale. Kanalizacija je kuljala kao gejzir, od smrada nije moglo da se diše. Pozvali smo vatrogasce i ljude iz niškog vodovoda koji su pročistili kanalizaciju, pa je voda počela da se povlači. Međutim, parket je upropašćen, ne znam da li ćemo moći da ga spasemo ili ćemo morati da ga menjamo. U ovom trenutku smatram da se u hali ne može igrati jer se parket podigao, a zbog fekalnih voda koje su se izlile neophodna je i dezinfekcija čitavog prostora. Zbog toga sam preporučio gradonačelniku da obavesti Odbojkaški savez da hala ne može da ispuni zahteve njihovih delegata - kaže Perić.

Renovirana 2011. godine

Direktor SC “Čair“ strahuje od novih padavina, iako su oko hale odmah napravljeni nasipi od peska.
Hala “Čair“ renovirana je 2011. godine, kada je rekonstruisan i krov, pa je zaustavljeno prokišnjavanje. Međutim, ovaj objekat je prilikom izgradnje ukopan, zbog čega vrlo lako prodire voda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP