Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA

Hamovićeva firma nudila Srbiji skuplju struju u toku poplava?!

Autor: S.Đ. - B.J. | 18.05.2014 - 12:40:00h | Komentara: 24

Prema sazanjima ALO.RS iz izvora bliskih Vladi Srbije, kompanija EFT Vuka Hamovića ponudila je Srbiji interventnu prodaju struje po ceni višestruko većoj od one koju su u toku ove katastrofe ponudile Republika Srpska i Crna Gora.

Hamović: „Forbs“ ga je rangirao na osnovu  prometa firme

Vuk Hamović | Foto: RAS

 - O tome je odmah obavešten premijer i Srbija je tu sramnu ponudu odmah odbacila. Nečuveno je da takva evropska kompanija se prema svojoj zemlji tako odnosi - kaže izvor ALO.RS

Sam premijer Aleksandar Vučić na sednici Vlade koja se zavrpila pre pola sata govorio je o ovoj temi ne navodeći ime kompanije i detalje. ALO.RS je srpskog biznismena Vuka Hamovića zatekao u inostranstvu.

- Zadnja tri dana nisam u zemlji, malopre sam i sam čuo za to. Ne mogu ništa više da Vam kažem, jer upravo kontaktiram sa saradnicima. Kompanija će uskoro izdati saopštenje na tu temu, tako da nemam komentar – kaže Hamović za ALO.RS.

EFT se saopštenjem oglasio povodom izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića "domaćim trgovcima koji su struju nudili po 2,3 puta većoj ceni želeći da zarade na nesreći naroda" i pominjanja poimence kompanije EFT i njenog predsednika Vuka Hamovića u nekim medijima.

"Cena koju je naša beogradska kancelarija ponudila EPS-u u petak prošle nedelje data je kao indikacija cena za havarijsku energiju u regionu i mogućnosti EFT portfolija da obezbedi energiju raskidom postojećih ugovora", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je rukovodstvo EFT-a prethodnih je dana boravilo u Republici Srpskoj baveći se organizacijom pomoći rudarima i njihovim porodicama koji su se spasavali iz potopljenog Doboja, nakon čega je razmotreno kakva pomoć će biti pružena ugroženima u Srbiji.

"EPS-u nudimo da, bez ikakve nadoknade, koristi sve raspoložive kapacitete EFT-a, što omogućava pristup raznim evropskim berzama, prvenstveno u Mađarskoj i Rumuniji, kojim EPS inače ne raspolaže", navodi se i dodaje da će u ponedeljak kao pomoć ugroženim građanima biti uplaćeno 100.000 evra na racuna Vlade Srbije.

Poslednji komentari
  • boris Vreme: 18.05.2014 12:52h

    Odmah na Javni servis i prekid svih poslovnih aktivnosti.Etički linč! ps. mozda mu i sve oteti sto ima!

  • misho Vreme: 18.05.2014 13:08h

    vuče,ne mogu svi biti na prvoj liniji odbrane zemlje i naroda.mi koji nismo u žarištu pomažemo na druge načine I molimo se bogu za zdravlje svih koji su u kriznom području.vuče,molimo se I za tvoje zdravlje koji uživaš blagodeti u inostanstvu ne hajeći za narod na čijoj si se grbači obogatio.hrišćanski je moliti se za ljudsko biće.ali je hrišćanski vratiti narodu deo otetog,naročito sada kada je u muci.tvoje nerazumevanje ne može kod toga napaćenog naroda izazvati razumevanje.nadam se ni kod premijera koga politički ne opravdavam ali ljudski mu svi moramo odati veliko priznanje za lične žrtve I animiranje državnog sistema u odbrani države.zaista se u ovoj muci rodio jedan novi heroj.PRIVILEGIJU KOJU SI IMAO U PRODAJI STRUJE SVOJOJ ZEMLJI TREBA TI UKINUTI.

  • Чича из Шумадије Vreme: 18.05.2014 15:01h

    Могуће је да Хамовић то није одобрио,сада би требало да бесплатно уступи неку количину и докаже да није профитер како га одавно бије глас... видећемо..

  • izlazeizbacen Vreme: 18.05.2014 15:03h

    Ako je ova vest tacna -TRAJNO ZABRANITI RAD kompaniji ITF, u Srbiji. Ako nije tacna-kazniti onog koji je proturio ovu vest, kao i one koji su sirili sve lazne vesti u medijima, tokom poplava...

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 18.05.2014 15:16h

    Где је Хамовић Радета Вук, ту је Лазаревић Војин и Ђунић Данко. Ударна тројка наше пљачкашке приватизације.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP