Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMESAR ZA PROŠIRENJE U POSETI SRBIJI

Han: Otvaranje poglavlja ako se nastavi sprovođenje dogovorenog

Autor: Beta | 07.05.2015 - 14:03:00h | Komentara: 0

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han je tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima danas u Beogradu izrazio uverenje da će, ukoliko se nastavi sa sprovođenjem dogovorenog, Srbija otvoriti poglavlja tokom ove godine.

Nebojša Stefanović i Johanes Han

Nebojša Stefanović i Johanes Han

Han je danas razgovarao sa ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, ministrom pravde Nikolom Selakovićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićemo napretku Srbije u procesu evropskih integracija, saopštila jeKancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.
Evropski komesar je istakao da je prethodno iskustvo procesa proširenja pokazalo da nove članice EU treba od prvog dana da budu članice u punom kapacitetu i da zbog toga otvaranje poglavlja predstavlja najbolji način da se učini napredak u procesu pripreme za članstvo. Han je naglasio da je važno građanima prezentovati konkretne koristi koje Srbija dobija od članstva, pošto je u pitanju sveobuhvatni proces, mnogo širi od pregovora, navodi se u saopštenju.

Johanes Han

Johanes Han | Foto: Profimedia

Srpski zvaničnici su naglasili da Vlada želi da u procesu evropskih integracija bude vrednovana na osnovu ostvarenih rezultata i u reformskom procesu i u dijalogu Beograda i Prištine i da u tom kontekstu očekuje da Evropska komisije i zemlje članice EU daju saglasnost za što skorije otvaranje poglavlja.
Ministri su informisali komesara Hana da je Srbija završila treći nacrt akcionih planova za poglavlja 23. i 2, dodaje se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP