Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUFTIJA PONOVO PROVOCIRA I PRAVI HAOS U NOVOM PAZARU

„Handžar divizija“ paradira Srbijom

Autor: Bojana Rajić | 06.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 15

Muftija Muamer Zukorlić je svoje pristalice obukao u vojne uniforme zloglasne „Handžar divizije“, jer iznova želi da šokira javnost, uplaši i uceni vlast u Beogradu, koja posle toga sa njim pregovara, a onda od te trgovine ima ogromnu materijalnu korist, zaključak je koji proizilazi iz izjava naših sagovornika iz Vlade Srbije i vlasti Novog Pazara.

Zukorlić vojnom uniformom  preti Beogradu da bi izvukao  materijalnu korist za sebe, smatraju sagovornici „Alo!“

Zukorlić vojnom uniformom preti Beogradu da bi izvukao materijalnu korist za sebe, smatraju sagovornici „Alo!“

U isto vreme Zukorlićeve pristalice tvrde da su njihovi sledbenici ličili na vojnike, jer je to deo performansa i da je u pitanju tradicionalni odlazak na Hadžet, mesto gde su pre 70 godina streljani Bošnjaci. Na skupu su bile i pristalice predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Pretio i obdaništu!


Pre četiri godine na Hadžetu se dogodio sukob vernika naklonjenih islamskoj zajednici i Žandarmerije. Povod za to je bila parcela na kojoj je grad Novi Pazar sagradio vrtić, a za koju IZ u Srbiji tvrdi da je vakuf (zadužbina) koji njoj pripada. Glavni muftija Muamer Zukorlić ponovio je u Novom Pazaru da će Islamska zajednica „odlučno“ nastaviti da brani vakuf, odnosno svoju imovinu.
- Neka se ne zavaravaju oni koji su zgradu napravili na nasilju i krvi da će im ostati. Neće im ostati, to je naše - kazao je tada Zukorlić pokazujući na novoizgrađeno obdanište u Hadžet.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije i ministar u Vladi Rasim Ljajić u razgovoru za „Alo!“ kaže da Zukorlić već godinama ucenjuje vlast.

- Ništa ovo nije novo, scenario je već viđen. Mada je ovog puta preterao. Ovo je najradikalnije što se do sada dogodilo. Valjda je sada u medijskog ilegali, jer je na izborima dobio manje od 20 odsto, pa sada gleda da skrene pažnju na sebe. To što je ove momke obukao u vojnu uniformu je poruka Beogradu da on ima vojsku, indirektno preti, a onda će ponovo da razgovara i pregovara.
Trguje! Na kraju mu se to višestruko materijalno isplati - jasan je Ljajić.
Sličnog je mišljenja i Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, koji za naš list objašnjava da je „ovo pozorišna predstava Zukorlića u kojoj je počeo da asistira i Sulejman Ugljanin.

„Handžar divizija“

„Handžar divizija“


- Ucenjuje državu. Ranije je lepo uspevao da „zaradi“ tako što izazove nemire i onda pregovara sa članovima Vlade. Sazvao konferenciju na kojoj je javno pozivao mlade ljude da obuku uniformu, od 120.000 Bošnjaka, koliko ih ima u u Novom Pazaru, odazvalo se 500. Pravi pozorišnu predstavu da bi bio na naslovnim stranama. Što on prvi nije obukao uniformu, nego odelo? Njegov privatni univerzitet ima isturena odeljenja u Nišu, Beogradu... Mnogo zarađuje, a osim toga prisvaja najbolje lokacije u gradu pričama da to radi u korist Bošnjaka - objašnjava Mahmutović za „Alo!“

Na naše pozive Zukorlić juče nije odgovarao. Slična je situacija i sa Ugljaninom, za koga su njegovi saradnici rekli da je na sastanku i da izjave o ovoj temi nisu hitne, jer je u pitanju „tradicionalna šetnja“.
- To je naša nošnja i običan performans - poručio nam je Ugljaninov saradnik.
Poslednji komentari
  • Rosmary Vreme: 06.09.2014 11:09h

    Sećam se vremena kada su z Zagrebu defiovali moci na stadionu Dinama i pkazali nam svoju snagu koja je posleudarila na JNA vojnike.Iza svega stoje organizatori iz Evrope i Amerike željni sa rasoarčaju Srbju do beogradskog pašaluka. Ako ovde država ne bude imala snage da suzbije pojavu separatizma onda se pozdravimo sa Adio Srbijo.

  • vojko Vreme: 06.09.2014 11:52h

    Za takve je samo PIPS

  • jo Vreme: 06.09.2014 12:58h

    ovo je direktna i otvorena pretnja drzavi !!! ako u celom svetu ove danas zovu teroristima zasto se tako nezovu i oznace kao nacionalna opasnost broj jedan i u srbiji...sta trebaju da urade da se drzava probudi !!!

  • Komunista Vreme: 06.09.2014 13:09h

    A šta ćemo sa ovima što svake godine prave pičvajz po Ravnoj Gori i nešto proslavljaju i obeležavaju. Puna ih je Srbija. Pa i vrli nam Predsednik ima čin nekog četničkog Vojvode, a pošto je on Predsednik Republike , čuj REPUBLIKE, nisam čuo da je vratio to zvanje, ili je on Vojvoda u četiri zida kod svoje travarke Dragice. I šta je čudno ovo u N.Pazaru, i oni neguju sećanje na neke svoje junake, jel da.

  • etno Vreme: 06.09.2014 14:08h

    treba to po kratkom postupku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP