Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CERIĆ, ZUKORLIĆ I VEHABIJE PRETE SRBIJI

Haos u Pazaru zbog izručenja Orića!

Autor: Svetlana Vojinović | 25.06.2015 - 08:18:00h | Komentara: 8

Ukoliko Naser Orić bude isporučen Srbiji, vehabije iz Novog Pazara, planiraju da zajedno sa Muamerom Zukorlićem organizuju demonstracije i nerede u Sandžaku, otkriva “Alo!”.

Voli da zakuvava:  Muamer Zukorlić

Voli da zakuvava: Muamer Zukorlić | Foto: Emil Čonkić

Naš izvor iz bezbednosno-obaveštajnih struktura tvrdi da iza svega zapravo stoji bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, inače prijatelj sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.


Novi pritisci na Švajcarsku


Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković juče je u razgovoru sa švajcarskim ambasadorom u BiH Hejnrihom Maurerom zatražio da Orića odmah puste na slobodu. A dan ranije najavljeno je da će obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srbrenici biti odloženo ukoliko Orić ne bude oslobođen.

- Naše službe raspolažu informacijama da Cerić preko Zukorlića i nekoliko njemu vrlo bliskih vehabija u tom kraju planira da organizuje skupove koji bi prerasli u nerede, a sve u cilju destabilizacije Sandžaka. Pored vehabija i ekstremista iz tog kraja, oni planiraju da dovedu svoje istomišljenike iz Bosne, Makedonije i sa Kosova.
Službe prate njihova kretanja i komunikaciju i upravo od razvoja situacije zavisiće kako će i na koji način država reagovati. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti destabilizaciju i nemire - priča sagovornik “Alo!”.

Juče smo pozvali Zukorlića na mobilini telefon poznat redakciji, ali je broj bio nedostupan.

Formalno pravno, odluka šta će biti sa Orićem mogla bi da bude doneta danas, pošto mu ističe dvonedeljni ekstradiocioni pritvor u Ženevi. Ministarstvo pravde zatražilo je u nedelju od Švajcarske izručenje Orića, koji je uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici. Uz zahtev za izručenje, Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

Bivši komandant muslimanske vojske je nakon hapšenja u Bernu izjavio da „odatle u Srbiju živ neće“. Srbija je poternicu za Orićem raspisala 2014. godine, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Mobilisao sve prijatelje:  Naser Orić

Mobilisao sve prijatelje: Naser Orić | Foto: Emil Čonkić

Poslednja vest
Švajcarci ipak daju Orića Bosni?

Savezna kancelarija za pravdu Švajcarske bi, najverovatnije, mogla da da prednost zahtevu bosanskohercegovačkih vlasti i naloži izručenje Nasera Orića BiH, javili su juče bosanski mediji! Iz Kancelarije je precizirano da do sada još nisu primili zahtev za izručenje, koji je Tužilaštvo BiH najavilo i navode da će Orić biti saslušan u vezi sa tim zahtevom.
- Prilikom saslušanja gospodin Orić ima mogućnost da se izjasni da je saglasan sa izručenjem. Savezna kancelarija za pravdu bi, najverovatnije, mogla dati prednost zahtevu bosanskohercegovačkih vlasti i naložiti izručenje BiH - navode iz Kancelarije.

Poslednji komentari
  • Južbina Vreme: 25.06.2015 10:42h

    Ovo je zbilja evropski: predsenik opštine i ambasador dogovaraju ishod pravosudnog postupka! Bravo! A na kraju, Švajcarska će uraditi onako kako "Big brother" (preko bare) naredi. Toliko o nezavisnom sudstvu u Evropi!

  • Deki Vreme: 25.06.2015 11:25h

    A od kada je slučaj bosanskih vlasti, je li on došao iz BiH pa što ga nisu uhapsili ako su hteli, koji je zahtev postojao uopšte u interpolu i na osnovu kog je uhapšen, ko je prvi dostavio predmet i zahtev za ekstradiciju i da li bosancio uopšte imaju predmet

  • POLITIKA Vreme: 25.06.2015 12:24h

    PA JA NE ZNAM ZASTO GA SRBIJA TRAZI ,ON NIJE NIKAV ZLOCIN POCINIO U SRBIJI NITI PROTIV SRBIJANACA? A SRBIJA SE GODINAMA OGRADJUJE DA JE UCESTVOVALA U BOSNI?? ZAR ON NIJE BIO U HAGU I OSLOBODJEN?? ZA ISTI ZLOCIN DVA PUTA DA GA TRAZE? MALO SMESNO ZAR NE , A KOLIKO JE DO SADA PUTA ON BIO U BG PA NIKO GA NIJE UHAPSIO??

  • Fica Vreme: 25.06.2015 15:07h

    To je hvala Srbiji sto su pronasli lopove onih slika iz Svajcarske.

  • Sekula Vreme: 25.06.2015 15:23h

    Kakve veze odjednom ima Pazar sa Oricem ?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP