Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Hapse Miškovića?!

Autor: S. Vojinović - E.A. | 11.12.2012 - 23:16:00h | Komentara: 10

Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, njegov sin Marko i Milo Đurašković uskoro bi mogli da se nađu iza rešetaka u vezi poslovanja u okviru „Nibens grupe“. Pored njih trojce, biće privedeno još nekoliko osoba iz više putarskih preduzeća koja su bila u okviru ove kompanije, saznaje „Alo!”. Naš izvor blizak istrazi kaže da oni bukvalno odbrojavaju poslednje sate na slobodi.

Miroslav Mišković

Čeka se da tužilac izda nalog za njegovo hapšenje: Miroslav Mišković | Foto: Oliver Bunić

- Kao što znate, njih trojca i jos nekoliko osoba su saslušani u vezi ovog predmeta. Policija je u međuvremenu dostavila njihove iskaze tužilaštvu za organizovani kriminal. Shodno tome, očekuje se da svakog trenutka tužilac za organizovani kriminal Miljko Radosavljević izda nalog za njihovo privođenje.

Na osnovu onoga što je radna grupa MUP-a prikupila i na osnovu njihovih iskaza, iako su oni u više navrata tokom saslušanja pokušali da pobijaju nepobitne činjenice, već ima dovoljno prikupljenih dokaza. Činjenice postoje protiv Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića kao i još nekoliko osoba koje su povezane sa poslovanjem PZP “Beograd” i PZP “Niš” pa se očekuje da se oni nađu iza rešetaka. - zaključuje naš izvor iz istrage.

 

Miško na saslušanju štitio sina Marka! 

Iako je napolju bio debeli minus, vlasnik “Delta holdinga” Miroslav Mišković juče se ponovo znojio pred istražnim organima! Kako “Alo!” saznaje, tokom četvoročasovnog saslušanja u Palati “Srbija” bio je mnogo nervozniji nego prvog puta i na sve načine pokušao je da zaštiti sina Marka, koga su inspektori preslišavali prošlog petka! Nešto pre Miškovića, saslušan je i njegov kompanjon u spornim poslovima vezanim za “Nibens grupu” Milo Đurašković.

Stigao sa stilom - Miroslav Mišković

Ovog puta mu ništa nije bilo smešno: Mišković stiže u MUP | Foto: Emil Čonkić

Kao i prethodnog puta, Mišković senior je na saslušanje došao crnim BMW-om i u zgradu bivšeg SIV-a ušao je sam, bez advokata. Ipak, za razliku od 3. decembra, nije se osmehivao niti mahao brojnim novinarskim ekipama, već je bio primetno ozbiljniji.

- Bio je mnogo nervozniji na saslušanju nego prvog puta. Na brojna pitanja odgovarao je nekako rasejano, davao je polovične odgovore i bukvalno je gubio samokontrolu. Na sve načine pokušao je da zaštiti sina Marka - kaže izvor “Alo!” blizak istrazi. Tako je kontroverzni biznismen tvrdio da je lično on razgovarao s Đuraškovićem.
- Pričao je o tome kako je Đurašković dolazio kod njega na konsultacije, konkretno za preduzeća PZP “Beograd” i PZP “Niš”, bez obzira na činjenicu da je Đurašković sarađivao sa Markom Miškovićem - dodaje naš izvor i navodi da se vlasnik “Delte” raspitivao i zašto njegovom sinu nije bilo dozvoljeno da odleti za London.
- Pitao je i zašto su mu oduzeli pasoš. Objašnjeno mu je da zbog istraga koje se vode mora da bude u zemlji - navodi naš sagovornik. Posle tačno četiri sata provedena pred istražnim organima, koliko i zakon propisuje, Mišković je napustio zgradu MUP-a.

Marko Mišković

Tata se raspitivao zašto su mu oduzeli pasoš: Marko Mišković | Foto: Aleksandar Stanković

Pre njega saslušan je njegov partner Milo Đurašković, koji se držao mnogo pribranije. Kako saznajemo, on je pokušavao da unapred pripremljenim odgovorima i vrdanjem skrene tok istrage i omete istražitelje, ali su oni ipak uspeli da ga “provale” jer im je stari znalac iz istraga oko mahinacija sa “Famom” i drugim firmama koje je privatizovao.

On je na saslušanje oko poslovanja sa porodicom Mišković došao bez advokata, u sivom “golfu 6”, i nakon isteka propisana četiri sata pristao je da se razgovor produži.

Milo Đurašković

Pokušao da zavara trag o poslovima sa Miškovićem: Đurašković izlazi iz MUP-a | Foto: Oliver Bunić

- Za razliku od Marka i Miroslava, koje ranije nismo obrađivali, Đuraškovića dobro poznajemo i tačno znamo kada je pokušao da vrda - kaže naš izvor i opisuje da je Đurašković pokušavao da izgleda pribrano i hrabro, ali da je ipak pokazivao nervozu i nesigurnost kada bi bio suočen s pitanjima za koja nije bio pripremljen. Inspektorima se predstavio kao dobar privrednik i porodičan čovek, koji sve radi po zakonu. Potvrdio je da poznaje Marka, ali samo iz posla oko jedne hipoteke. Izveštaj s njegovog saslušanja biće ubrzo sastavljen i prosleđen tužiocu za organizovani kriminal, a nakon toga biće odlučeno hoće li biti ponovo saslušan. Po izlasku iz MUP-a poručio je da se toliko zadržao jer je “imao puno toga da kaže”, ali da nije svedok saradnik protiv porodice Mišković.

Trudna Jovana doživela stres!
Sin vlasnika „Delta holdinga“ Marko Mišković će ove sedmice ponovo buti saslušan u svojstvu građanina u policiji, zbog čega je u nedelju sprečen da sa Aerodroma “Nikola Tesla” svojim privatnim avionom otputuje u London, a policija mu je tom prilikom oduzela pasoš kao meru za obezbeđenje prisutsva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka. Prilikom Miškovićevog pokušaja da napusti zemlju, sa njim je bila i njegova verenica Jovana Nikolić, inače u šestom mesecu trudnoće. Kako je za “Alo!“ preneo izvor blizak paru, trudnica je tokom policijske akcije doživela stres.

Jovana Nikolić

Istresirali je policajci: Jovana Nikolić | Foto: Zoran Lončarević

- Presretanje policije usled najobičnijeg putovanja je uznemirilo Jovanu, koja je u šestom mesecu trudnoće. Juče se čitav dan nije osećala dobro - kaže za “Alo!“ prijateljica mlade pevačice koja je insistrirala na anonimnosti.
Poslednji komentari
  • Nege Vreme: 11.12.2012 23:42h

    Pa hajde vise od kad cekamo taj cin ?!

  • Goca Vreme: 11.12.2012 23:55h

    "Presretanje policije usled najobičnijeg putovanja je uznemirilo Jovanu, koja je u šestom mesecu trudnoće. Juče se čitav dan nije osećala dobro - kaže za “Alo!“ prijateljica mlade pevačice koja je insistrirala na anonimnosti." Pa, i Saric je otisao na jedno najobicnije putovanje ;)

  • danijel Vreme: 11.12.2012 23:57h

    Treba sve pohapsiti neciste duse i oduzeti imovinu stecenu protivzakonito

  • Saska 90 Vreme: 12.12.2012 00:16h

    Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ...i pozrtvovanjem doprineo da veliki broj ljudi oseti nesto novo na politickoj sceni..nesto sto ce uspostaviti red i postenje...u Srbiji koja je bila prekorumpirana. Miskovici i Djuraskovic stekli su milione na racun drzave i sada je doslo vreme da poloze racune. Miskovic je pre trebao da razmislja i brine o sinu pre nego sto ga je upetljao u sve .

  • Goran Vreme: 12.12.2012 00:25h

    Jao dusica dozivela stres... A nije dozivljavala stresove dok su njen muz i svekar punili dzepove parama?! Da li zna ona koliko stresova dozivljava "obican narod" svakodnevno, samo sto se o narodu nista ne pise...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP