Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LISICE

Hapšenja u upravi Radničkog
i stranci "Zajedno za Kragujevac"

Autor: Biljana Nenković | 24.12.2012 - 07:49:00h | Komentara: 141

Dvojica članova Gradskog veća u Kragujevcu i visokih funkcinera stranke „Zajedno za Šumadiju“, čiji je predsednik Veroljub Stevanović uhapšena su rano jutros u dve paralelne policijske akcije pod nazivom „Komšija“ u kojima je privedeno ukupno pet osoba.

Policija je privela Nebojšu Vasiljevića, člana Gradskog veća za investicije i potredsednika fudbalskog kluba „Radnički“ , zatim generalnog sekretara tog kluba Darka Stojanovića i agenta Zorana Pavlovića, zbog sumnje da su oštetili klub za 500.000 evra prilikom transfera jednog fudbalera.

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Veroljub Stevanović

Veroljub Stevanović: Cela priča je podmetnuta!

U paralenoj akciji policija je privela Zlatka Milića, sekretara Gradskog veća i direktora stranke „Zajedno za Kragujevac“ i Žarka Biorca vlasnika kjnigovodstvenih agencija „AB2“ i „Kont AB2“, zbog sumnje da su oštetili ovu političku organizaciju za 185.000 evra. Miliću je takođe određeno policijsko zadržavanje.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, je na vanrednoj konferenciji za novinare, koja je organizovana odmah posle hapšenja njegovih partijskih kolega, uveren je da je „cela priča podmetnuta“.

- Oni koji žele da na ovaj način promene vlast u Kragujevcu, treba da znaju da vlast mogu da promene,samo oni koji su je izabali, a to su građani. Pružamo punu podršku ljudima koji su privedeni. Ovo je podmetačina, rekao je Stevanović.

Priveden: Zlatko Milić

Priveden: Zlatko Milić | Foto: Nebojša Raus

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, Ivan Đorović, nije se oglašao povodom najnovijih hapšenja. Stevanović je naveo da su privođenja visokih funkcionera njegove stranke usledila nakon anonimnih prijava.

- Ubeđen sam da je cela priča podmetnuta i u stvari nastavka sukoba sa Policijskom upravom u Kragujevcu, protiv čijih čelnika smo još pre tri meseca podneli krivične prijave za napad na jednog našeg člana, dodao je Stevanović.

Nakon izbijanja sukoba gradskih vlasti i policije, u Kragujevac je poslat Antikorupcijski tim, koji već tri meseca proverava poslovanje preduzeća u nadležnosti lokalne vlasti.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 24.12.2012 10:52h

    Strasno...Svaki dan citamo o novim kradjama i pitam se kako su to ljudi iz bivse vlasti dozvolili...U pitanju su uvek stotine hiljada, milioni i nemoguce da se za to nije znalo. I treba pohapsiti sve koji su pokradali drzavu i firme.

  • Goran P, Vreme: 24.12.2012 11:10h

    To je samo mrvica u odnosu na sve pljačke i zlo koje su napravili i očerupali građane i grad. Šta se do sada čekalo? Šta je sa njihovim šefovima?

  • stefann Vreme: 24.12.2012 12:57h

    Ma bitno je da se klupko polako odmotava , sve treba proveriti i ako se dokaze da je kriv treba da odgovara ... Dosta je bilo prevara , obmana i kradja .

  • Apis Vreme: 24.12.2012 19:35h

    Kriminalu i korupciji se u ovoj drzavi mora stati na put.

  • Sasa Vreme: 24.12.2012 19:55h

    Gde su ostali. Kad ce da odgovaraju za preduzeca koja su upropastili. Nadam se da je ovo samo pocetak u Kragujevcu. Jos mnogi trebaju biti u zatvoru?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP