Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVEDENO OSAM OSOBA

Hapšenja zbog Srebrenice: Pao Neđo Kasapin!

Autor: Alo! | 18.03.2015 - 08:16:00h | Komentara: 10

Zbog zločina u Srebrenici uhapšeno je osam osoba. Među uhapšenima i Nedeljko Milidragović, zvani "Neđo Kasapin". Uhapšeni se terete za smrt više od 1.000 muslimanskih civila.

Baraka u kojoj se sumnja da su izvršeni zločini

Baraka na lokalitetu Kravice, u kojoj se sumnja da su izvršeni zločini

Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, MUP Republike Srbije - Služba za otkrivanje ratnih zločina je u jutarnjim satima lišila slobode osam lica na različitim lokacijama u Srbiji.

Profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Republike Srbije, sedam osumnjičenih, N.M, A.G, M.B, A.D, B.M, J.P i D.P, sprovedeno je u Tužilaštvo, navodi se u saopštenju službe Tužilaštva za odnose sa javnošću.


Tužilaštvo za ratne zločine donelo je naredbu za sprovodjenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku Jahorina u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

SrebrenicaKravice


Među žrtvama je više od 1.000 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci identifikovani u masovnim grobnicama na više lokacija, medju kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice.
 

Agencija AP navodi da je "najvažnija osoba" koja je danas uhapšena Nedeljko Milidragović, komandant koji je imao nadimak "Neđo Kasapin", i koji je posle rata postao uspešni biznismen u Srbiji.

Lokalitet Kravice

Lokalitet Kravice

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je izjavio za AP da je ovo veoma bitan trenutak za Srbiju u "suočavanju sa prošlošću".

- Značaj današnje akcije, koju je policija izuzetno profesionalno izvela, je u tome što smo poslali jasnu poruku da ni srebreničke žrtve, ali ni počinioci potencijalnih ratnih zločina neće biti zaboravljeni. Reč je o jednom od najmasnovnijh ratnih zločina, koji obuhvata više od 1.000 žrtava - rekao je Vekarić.


Prema njegovim rečima hapšenje osumnjičenih je rezultat dobre regionalne saradnje, ali pre svega saradnje izmedju MUP-a Srbije i Tužilaštva za ratne zločine.

- Formiran je zajednički istražni tim koji je rešio, rekao bih, prvi put u Srbiji slučaj 'Srebrenica', ako izuzmemo zločin 'Škorpiona', za koji su osudjeni na, uglavnom, maksimalne zatvorske kazne - rekao je Vekarić.


Tužilaštvo i MUP tragaju za još nekoliko osoba za koje se pretpostavlja da su u zemljama u okruženju.

Poslednji komentari
  • ???? Vreme: 18.03.2015 09:29h

    Kravice? Pa zar nije to srpsko selokod Bratunca gde su na Božić '95 muslimani pobili srpske civile i za šta niko nije odgovoran? Naser Orić je slobodan.

  • Ano Vreme: 18.03.2015 09:52h

    "Neđa Kasapina" je neko štitio i mislim da je prioritet da se utvrdi ko je štitio nekoga koga zovu Kasapin!

  • Хазар Vreme: 18.03.2015 11:47h

    Ми Хазари слабо разумемо ваш језик. Јел` то Вукчевић и Векарић ухапсили Блера због убиства више од 4000 грађана Србије, укључујући жртве у Грделичкој клисури, на Варваринском мосту, искасапљене касетним бомбама у центру Ниша, као и разарања по Србији већег од 100 милијарди долара? Ух, сад ми рекоше шта је! Па ја сам скроз застарео. Данас је модерно амнестирати све убице Срба, пити са њима кафицу у Клубу посланика, а оптужени Срби, ако их претходно не убију у затвору, криви или не, морају да добију минимум 40 година робије! Правила моде такође налажу, да грађани Србије који су гласали против свега тога на изборима, сада треба да по кафанама прослављају оних 100 хиљада долара кредита од ММФ-а.

  • Milutin Vreme: 18.03.2015 14:10h

    Hapsenja sigurno nisu po nalogu Srpskog tuzilastva a i da jesu to je jos jedan u hiljadu dokaza za koga tuzilastvo radi a Srpski gradjani placaju. Takvim delima je mala rec izdaja jer se sve to radi zbog interesa. Nato fasisti pobise tolku decu pa ko je za to odgovarao. I po svakom pravu drzava ( DA JE IMAMO) morala da radi na osnovnom principu zastite svojih gradjana od tih fasista a ne da im izlazi u susret. J A D N O.

  • blučanka Vreme: 18.03.2015 14:25h

    Koliko znam u Kravicama su poubijani Srbi i za taj zločin niko nije odgovarao. Samo vi nas hapsite, a oni nek mirno hodaju po ovoj zemlji "dembeliji".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP