Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO SE KRIJE IZA KRVAVOG NAPADA U MAKEDONIJI

Haradinaj poslao teroriste u Kumanovo!

Autor: S. Vojinović | 11.05.2015 - 09:25:00h | Komentara: 9

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj i nekadašnji vođa OVK poslao je u Kumanovo grupu terorista koji su tokom sukoba sa makedonskim snagama reda ubili osam policajaca, saznaje „Alo!“. Da je ovo istina, govore i fotografije do kojih smo došli, a na kojima se jedan od vođa terorista srdačno grli sa Haradinajem.

Krvnici sa Kosova: Ramuš Haradinaj i Mirsad Ndrecaj

Krvnici sa Kosova: Ramuš Haradinaj i Mirsad Ndrecaj

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski je saopštio je da su terorističke vođe Muhamed Krasnići, Mirsad Ndrecaj, zvani Komandant NATO, Sami Ukšini, zvani Komandant Sokoli, Beg Rizaj i Dem Šehu, svi državljani samoproglašenog Kosova, te da je među teroristima bilo i državljana Albanije. On je dodao da se u subotu policiji predalo više od 30 terorista, uglavnom makedonskih državljana i jedan državljanin Albanije, a da je deo njih i ranije gonjen.

Oni su sejali smrt po Kumanovu

Oni su sejali smrt po Kumanovu


- Na licu mesta do sada je pronađeno 14 tela u uniformi čiji se identitet utvrđuje, a za sada je identifikovan samo Džafer Zumberi iz Đakovice - rekao je Kotevski novinarima i naglasio da ne može da se isključi mogućnost da ima još ubijenih terorista, jer su objekti iz kojih su napadali policiju oštećeni i tek treba da se provere.

Mirsad Ndrecaj,  poznatiji kao Komandant NATO, pozira sa pištoljem

Mirsad Ndrecaj, poznatiji kao Komandant NATO, pozira sa pištoljem


- Suzbijena je jedna od najopasnijih terorističkih grupa na Balkanu, čiji su članovi poznati teroristi sa Kosova, koji su imali vojno iskustvo ratujući na Kosovu 1999. godine, u Makedoniji 2001. i u Siriji - kazao je on.

Jedan od  uhapšenih  sa grbom OVK

Jedan od uhapšenih sa grbom OVK


Da Haradinaj i te kako ima veze sa ovim teroristima, govore i fotografije na kojima se vidi koliko je bivši premijer Kosova prisan sa jednim od njih, u pitanju je Mirsad Ndrecaj. Isti ovaj terorista pozirao je u streljani sa Begom Rizajem...

Beg Rizaj i Mirsad Ndrecaj

Beg Rizaj i Mirsad Ndrecaj


Naš izvor iz bezbednosnih struktura tvrdi da su napadi u Kumanovu nedeljama planirani do tančina. Još protekle sedmice u Makedoniju je ušla velika grupa terorista, a u noći između subote i nedelje sa Kosova je na teritoriju Makedonije pokušalo da uđe još nekoliko desetina albanskih terorista, saznaje naš list.

- Odmah po prelasku, najmanje 50 pripadnika OVK udružilo se sa makedonskim Albancima ekstremistima i tako su započele prve akcije. Da su ove akcije dugo planirane, govori i podatak da su već imali razrađeni plan skrivanja po privatnim kućama i imanjima, imali su vremena da naprave snajperska gnezda, da se rasporede... Nekoliko dana pre sukoba, u Kumanovo su došle dve terorističke grupe sa Kosova, koje su predvodili upravo bivši borci OVK Mirsad Ndrecaj i Sabit Geci iz Kosovske Drenice - kaže naš sagovornik.

Kako naš list saznaje, teroristički napadi u Makedoniji deo su šire priče o pretenzijama za stvaranje velike Albanije.
- Nekadašnji lideri OVK pozvali su Albance sa Kosova da im se pridruže u borbi za takozvanu veliku Albaniju i naglasili da je udar na Makedoniju samo deo te borbe - otkriva naš izvor iz bezbednosnih struktura.
On tvrdi da su juče ekstremiste u nameri da uđu u Makedoniju pokušavale da spreče i vojne međunarodne snage.

Veselili se posle ubistva policajaca

Veselili se posle ubistva policajaca


- Ulazak ekstremista je dobro organizovan i sve ovo što se dešava nije od juče. Naše službe su imale podatke da se nešto sprema, ali s obzirom na to da ne možemo da reagujemo na Kosovu, samo smo mogli da upozorimo kolege u regionu. Operativni podaci govore da bivši čelnici OVK pokušavaju da regrutuju što više Albanaca u suludoj borbi za stvaranje velike Albanije, da čak svoje sunarodnike prisiljavaju da im se pridruže! Samo tokom jučerašnjeg dana, teroristi sa Kosova pokušali su ilegalno da uđu u Makedoniju, tako da su međunarodne snage pojačale kontrolu na svim prelazima sa Kosova - priča sagovornik „Alo!“.

Ko je Ramuš Haradinaj


Ramuš Haradinaj je bivši vođa OVK i premijer Kosova. Bio je bio optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine tokom sukoba Kosovu, ali ga je taj sud 2008. godine oslobodio. Vlasti u Beogradu optužile su ga da je odgovoran za mnoge zločine nad Srbima i za njim je raspisana poternica. Optužen je za masovno ubistvo Srba na području Glođana, gde je u leto 1998. na poljoprivrednoj plantaži nađeno više od 20 leševa.

Poslednji komentari
  • kobasica srbije Vreme: 11.05.2015 10:18h

    Samo vi njih hapsite, pa ih za par meseci pustite pa će opet da vas kokaju. Gospodo Makedonci budite malo pametniji od nas u Srbiji, radite to po sistemu NEMA RANJENIH, naravno ni preživelih.

  • Мирослав, Краг. Vreme: 11.05.2015 10:42h

    Нема тај мозга за те ствари него слуша налоге немачких и хрватских инструктора који су на КиМ годинама. Све је то у игри великих сила, прво САД... и проблеми се тек очекују. Албанци скупљају паре по свету - прво од својих, остало од дроге и криинала по Европи све ради заједничког циља- ко не да - оде глава, тако је то.

  • mala albanija Vreme: 11.05.2015 11:26h

    joj samo krenite na srbe.jedva cekamo....pa niko vise od nas ne ceka da zapucate prvi..molimo se za taj dan...

  • gordana Vreme: 11.05.2015 12:16h

    Iskopace tebe Bili!

  • ccc Vreme: 11.05.2015 12:17h

    ????????????????/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP