Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLUPAO SE HAN SOLO!

Harison Ford povređen u avionskoj nesreći! (FOTO i VIDEO)

Autor: M.S.P. | 06.03.2015 - 02:22:00h | Komentara: 0

Američki glumac Harison Ford, koji je povređen u padu manjeg aviona na golf teren u predgrađu Los Andjelesa, oporavlja se i nije životno ugrožen, prenose agencije.

Harison Ford | Foto: Profimedia

Harison Ford | Foto: Profimedia

Ford je upravljao svojim starim vojnim jednomotorcem kada se, oko 14.30 sati po lokalnom vremenu, srušio na golf teren u blizini Los Anđelesa.

- Možemo da potvrdimo da je došlo do avionske nesreće i da je u pitanju muškarac starosti oko 70 godina. On je prebačen u lokalno bolnicu u stabilnom stanju - izjavila je Hurija Vagenas, portparolka policije Los Anđelesa.

Harison Ford Pad aviona | Foto: Profimedia

Fordov avion na golf terenu | Foto: Profimedia

- Incident je prijavljen u 14.25 sati. U pitanju je bio mehanički kvar, koji je prouzrokovao pad letelice - dodala je ona.

Pomoćnik šefa Vatrogasne službe Los Anđelesa Patrik Batler, dodao je da je avion pre pada udario u drvo.

Harison Ford Pad aviona | Foto: Profimedia

Srećom, niko od ljudi koji su igrali golf nije poginuo | Foto: Profimedia

On je rekao da je u avionu bila samo jedna osoba, koja je bila u svesnom stanju i samostalno disala. Ekipa Hitne pomoći povređenog je imobilizirala zbog sumnjin a povrede kičme, prikačila ga na infuziju i odradila sve medicinske protokole, dodao je Batler.


Ni on ni Vagenasova nisu želeli da otkriju identitet pilota, zbog "prava na privatnost", ali ubrzo je obelodanjeno da je u pitanju Harison Ford, kao i da je između ostalih zadobio i povrede glave.

Fordov sin Ben je na Tviteru naveo da mu je "tata ok. Izubijan ali ok! On je zaista čovek kakav mislite da jeste. On je neverovatno snažan čovek".

Teren na koji je avion pao nalazi se nedaleko od aerodroma. Pretpostavlja se da se glumac srušio prilikom povratka, odnosno pri pokušaju sletanja.

Harison Ford Pad aviona | Foto: Profimedia

Vatrogasci na mestu nesreće | Foto: Profimedia

U pitanju je letelica tipa "Ryan PT-22 Recruti", stari avion koji se koristio za obuku vojnih pilota tokom Drugog svetskog rata.

Ford je bio sam u avionu, a srećom niko na zemlji nije povređen.

Svedok Karlos Lago (63) je izjavio da je igrao golf, kada je ugledao avion za koji veruje da je uzleteo iz Santa Monike. Izjavio je da je bilo očigledno da je letelica izgubila snagu i da je pilot pokušao da je bezbedno spusti.

Harison Ford Pad aviona | Foto: Profimedia

Prilikom pada avion očešao drveće | Foto: Profimedia

- Kada je preleteo preko nas bilo nam je jasno da je prekasno za pokušaj povratka na aerodrom - rekao je Lago i dodao da je avion proleteo kroz drveće pre nego što je pao kraj osme rupe na golf terenu.

Predstavnik kompanije "Dizni" potvrdio je da je u pitnaju slavni glumac, koji je završio rad na snimanju filma "Star Wars: The force Awakens".

Uzrok pada letelice biće utvrđen nakon istrage.

Portparol Nacionalnog odbora za bezbednost saobrćaja rekao je da je pilot odmah po poletanju prijavio probleme sa motorom ali da će agencija svejedno sprovesti istragu kako bi se utvrdio uzrok nesreće.
Fordu su, kako prenose mediji, najpre pomogli prolaznici a potom je stigla i hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu.
Sajt koji prati poznate TMZ prenosi da Ford ima više posekotina po glavi i da je dosta krvario.
Ford je najpoznatiji po ulozi arheologa avanturiste Indijane Džonsa u istoimenom serijalu filmova i Hana Sola u serijalu "Ratovi zvezda".
Ford je inače iskusan pilot, a jučerašnja nesreća nije prva u koju je umešan. On je 1999. imao nesreću sa helikopterom a prošle godine je polomio nogu na snimanju sedmog nastavka "Ratova zvezda".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP