Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRED GODIŠNJICU

Haški tribunal objavio video o Srebrenici (VIDEO)

Autor: Tanjug | 18.06.2015 - 12:17:00h | Komentara: 0

Haški tribunal pokrenuo je danas vebsajt pod nazivom "Tribunal se seća: Genocid u Srebrenici" uoči obeležavanja dvadesetogodišnjice masakra u Srebrenici 1995. godine 11. jula.

Srebrenica, Potočari

Srebrenica | Foto: Profimedia

Prema saopštenju Tribunala, sajt je namenjen nastavnicima, novinarima i širokoj javnosti a pruža niz multimedijalnih informacija za one koji žele da saznaju više o masakru u Srebrenici, žrtvama i ulozi Haškog tribunala u privodjenju počinilaca pravdi.

Korisnici na sajtu mogu da saznaju više o suđenjima koja se odnose na dogadjaje u Srebrenici, vide svedočenja pred tribunalom i ključne statističke podatke, saopštio je Tribunal.

Na sajtu se, kako se navodi, može premijerno pogledati video snimak koji govori o dogadjajima tokom zauzimanja Srebrenice onako kako je utvrdjeno presudama Haškog tribunala.
Prikazujući svedočenja, izvode iz presuda i arhivske snimke, video rekonstruiše poslednje dane zauzimanja Srebrenice od strane vojske Republike Srpske u julu 1995.godine i dogadjaje koji su usledili, navodi Tribunal.


Haški tribunal je prvi medjunarodni krivični tribunal koji je doneo presude za genocid u Evropi, podseća Tribunal u saopštenju, navodeći da je u aprilu 2004.godine apelaciono veće Tribunala u postupku protiv Radislava Krstića predsudilo da je u Srebrenici 1995.godine izvršen genocid u kome je ubijeno 7.000 bosanskih muslimana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP