Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJBOGATIJA BOSANKA NA ZAPADU JURI LOBISTE

Hilari i Bler rade za Orića!

Autor: S. Vojinović | 17.06.2015 - 20:30:00h | Komentara: 8

Haris Silajdžić, Mustafa Cerić, Bakir Izetbegović, ali i Hilari Klinton i Toni Bler, samo su neki od lobista koji preko Vašingtona, Londona i Berlina intenzivno rade na tome da se Naser Orić ne izruči Srbiji, otkriva za „Alo!“ analitičar Dževad Galijašević.

Orićevi vojnici klali i decu

Orićevi vojnici klali i decu

Galijašević, inače, odličan poznavalac ratnih dešavanja na Balkanu i ekspert za borbu protiv terorizma, tvrdi da upravo Silajdžić ima zadatak da prikupi što više lobista.


Monstrum


Orić i njegovi zlotvori ubijali su sve što je srpsko. Slobodan Stojanović (11) iz Srebrenice pronađen je sa šest izbijenih zuba gornje vilice i sa razrezanim trbuhom u obliku krsta, a ruke su mu do lakata bile odsečene. On se vratio u selo da uzme svog psa kojeg je zaboravio, kad su bežali od koljača Nasera Orića. Najmlađa žrtva Orićevih zlotvora je Vladimir Gajić, koji je imao samo četiri godine. Novica Bogićević imao je 14, a među žrtvama su i starci: Risto Popović 73 godine, Vladimir Stojanović od 78 i Mara Božić, koja je imala 84 godine kada su je ubili. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom... deca su ubijana pred očima majki!

- U tome mu najviše pomaže Sanela Dženkins, poznata kao „najbogatija Bosanka“, bivša žena uglednog londonskog bankara, koja preko svojih veza pokušava da animira najuticajnije političare sa Zapada. Na tom spisku su bivši premijer Toni Bler i njegova supruga Čeri, Hilari Klinton... Veliki lobista za oslobađanje Orića je i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, koji se nalazi na listi 50 najuticajnijih muslimana u svetu. On posebno ima dobre odnose sa Blerom.
Cerić i Sanela Dženkins posebno su uticajni u Kongresu Bošnjaka Severne Amerike, koji ima vrlo jak lobi u Americi. Ne treba zanemariti ni angažovanje bošnjačkog člana Predsedništva Bakira Izetbegovića, koji je u nekim krugovima na Zapadu vrlo uticajan. Pored lobiranja, svi oni su angažovani da Oriću što pre nađu najbolje advokate u svetu kako ne bi bio izručen Srbiji, ne pitajući koliko to košta - priča Galijašević.

Na pitanje da li se može očekivati da Orić bude deportovan u Srbiju, on je odgovorio.
- Bojim se da je Beograd već pod pritiskom i da će se od Srbije tražiti da se predmet ustupi bosanskim pravosudnim organima. Dakle, ne verujem da će Naser Orić biti izručen Srbiji! Kao što rekoh, u pitanju su veliki pritisci Zapada - ocenjuje Dževad Galijašević.
Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost, tvrdi da se na listi lobista nalaze još najmanje dva imena.

Hilari i Bler

Hilari i Bler


- To su Vesli Klark i Medlin Olbrajt. Iako više nisu zvanično aktivni, oni su i dalje vrlo uticajni u svetu politike - kaže Trifunović.
Orić se od prošle nedelje nalazi u ekstradicionom pritvoru u Ženevi, pošto je prilikom ulaska u Švajcarku uhapšen po poternici Srbije zbog zločina u Srebrenici.

Koristi svoje veze da oslobodi krvnika: Sanela Dženkins

Koristi svoje veze da oslobodi krvnika: Sanela Dženkins

Ko je Sanela Dženkins?


Sanela Diana Ćatić (udato Dženkins) rođena je Sarajka, a u London se doselila kada je počeo rat u Bosni. Tada nije znala ni reč engleskog, ali je bila odlučna u nameri da uspe. Išla je u noćnu školu, učila jezik i vremenom pokrenula nekoliko sopstvenih poslova. Od 1999. do 2011. je bila u braku sa bankarom Rodžerom Dženkinsom, s kojim ima dvoje dece, i upravo tada postaje vrlo bliska sa ljudima iz svetskog džet-seta. Pre pet godina položila je kauciju od 200.000 funti za bošnjačkog ratnog lidera Ejupa Ganića, koji je u Londonu bio uhapšen po poternici Srbije zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Poslednji komentari
  • mili Vreme: 17.06.2015 21:26h

    Pa šta mi hoćemo ! pa naravno da se angažuju za svog , nisu pare u pitanju no želja da se SRBIJA satanizuje, pa jer to nije ok. Vučiću polako si sve tiši i tiši..... vređaš novinare,ućutkuješ svakoga pa i svoje, Ali i sam vidiš da Ti je kraj tvog despotstva tu.

  • smrtnik Vreme: 17.06.2015 21:42h

    A sta tu ima cudnog, udjes izadjes i gotovo?

  • mr Vreme: 17.06.2015 21:47h

    Bler da lobira za Orića, ma to je "laž", pa on je prijatelj od našeg Aleka i savetnik Vlade Srbije, njega plaćeju gladni i ojađeni građani Srbije.Bler je, Bler.Bravo za one koji su ga doveli u Srbiju gde je počinio zločin kao i Orić kojeg sada štiti.

  • miodrag Vreme: 17.06.2015 21:53h

    Odlikovani saucesnici Orica su svedoci tuyilastva Beograda.Ne pomaye im ni Klinton ni Bakir ni Bler.20 godina je proteklo da ovi ljudi progovore.

  • ana Vreme: 17.06.2015 22:42h

    bler radi za vućica sto znaci da svi oni rade u ISTOJ FIRMI .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP