Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POZNATI SE OBRUKALI NA PRIJEMNOM TESTU ZA OSMAKE

Hipotalamus, šta je to?!

Autor: J. N. - D. R. | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Đaci osmaci juče su polagali poslednji test u sastavu prijemnog ispita - kombinovani test, svojevrsni test opšte kulture. Đaci koje smo zatekli za „Alo!“ su poručili da im je test bio lagan, pa smo zato želeli da proverimo da li su naše poznate ličnosti pametnije od đaka osmaka.

Bilo lakše nego  što su se nadali

Bilo lakše nego što su se nadali | Foto: RAS

Propitali smo poznate ličnosti iz sveta politike, sporta estrade. Izdvojili smo tri najlakša pitanja, međutim, većina nije imala hrabrosti da se oproba u tome, već su se, kad su čuli pitanja, pravdali u stilu „nemam vremena, moram tetki da odesem lek“.

Dušanu Milisavljeviću

Dušanu Milisavljeviću | Foto: Vesna Lalić

Dušana Milisavljevića, poslanika demokrata i člana Odbora za zdravlje i porodicu, pitali smo pitanja iz struke. Na pomen hipotalamusa, odjednom je rekao da mora da žuri i prekinuo je razgovor! Vendi i Aleksandra Bursać nisu želele da odgovaraju, dok je Keba bio u putu i nije mogao da priča. Sportista Petar Grbić i Vanja Grbić nisu imali vremena.
Čast izuzecima koji su se rado odazvali i oprobali svoje znanje, iako nisu znali tačne odgovore na sva pitanja, bilo im je drago da učestvuju. Boban Rajović, Nevena Božović i Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije Srbije, odlično su se snašli u pitanju iz hemije.

No, biologija im nije jača strana, pa nisu znali koji deo mozga obuhvata hipotalamus. Nevena i Bogdan znali su da smrča dominira četinarskim šumama, dok se Rajović dvoumio između jasena i smrče, pa se odlučio za jasen. Jedini koji su znali odgovore na sva tri pitanja su Vladimir Pavićević, poslanik Nove stranke i Borko Stefanović, potpredesdnik DS.

Osmaci konačno mogu da se odmore, jer je najteži deo polaganja ispita prošao, sada im je preostalo da se strpe i nadaju najboljim rezultatima. Mali maturanti kažu da je kombinovani test bio među najlakšima, za razliku od matematike sa kojom su čak i najbolji đaci imali problema. Da je poslednji ispit bio “prost ko pasulj“ pokazuje školsko dvorište koje je još u 11 časova bilo puno budućih srednjoškolaca koji su proveravali tačnost svojih odgovora.

Mešovita pitanja na poslednjem ispitu, poput toga šta je esnaf, kroz koje kotline protiču određene reke i koga je papa 800. godine proglasio za cara, zadala su muke našim osmacima.

- Bilo je lakše nego što sam očekivala, mislila sam da će biti teže. Pojam esnaf me je jako zbunio, pa sam na sreću povezala odgovor koji se ispostavio kao tačan - rekla nam je Julijana J.(14), koja planira da upiše 13. gimnaziju.
.

Sveznalice

Sveznalice

1. Napiši nazive hemijskih elemenata čiji su simboli:
C - ugljenik
Ca - kalcijum
Cu- bakar
Cl- hlor

2. Hipotalamus je deo:
a) srednjeg mozga
b) velikog mozga
c) malog mozga
d) među mozga

3. U našim četinarskim šumama dominiraju vrste visokog drveća poput:
a) eukaliptusa
b) jasena
c) sekvoje
d) smrče

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 18.06.2015 08:00h

    Esnaf i ne moraju znati šta znači, to nije srpska riječ. Ja koliko znam to je turcizam.4

  • Poslanik Vreme: 18.06.2015 12:29h

    Potrebno je da se periodicno narodnim poslanicima postavljaju ovakva pitanja da narod vidi koliko su obrazovani. Mozda se nako od njih i postidi svome neznanju i svojoj kalemarskoj diplomi koju je u kafani stekao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP