Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEĐU KANDIDATIMA ZA DIREKTORA EPS-A I „MINERKA“ SUZANA LAZAREVIĆ

Hoću u direktore jer me bole kolena!

Autor: Gane Đorđević | 22.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Među 77 kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora EPS-a je i jedna “minerka” - rudarski inženjer Suzana Lazarević (47) iz Aranđelovca, šefica kamenoloma u “Kolubari”, koja je u svojoj biografiji priloženoj uz molbu navela da je njen najveći poslovni uspeh seča stoletnog hrasta-zapisa u Baroševcu!

Kao najveći poslovni  uspeh Suzana je navela seču hrasta-zapisa koji je zaustavio proizvodnju uglja u „Kolubari“

Kao najveći poslovni uspeh Suzana je navela seču hrasta-zapisa koji je zaustavio proizvodnju uglja u „Kolubari“

„Motiv da se prijavim
je potraga za lakšim
radnim mestom pošto
imam zdravstvenih
problema sa kolenima”,
napisala je šefica kamenoloma u „Kolubari“ u svojoj molbi

Pored ovog versko-proizvodnog uspeha, Lazarevićeva u svojoj kratkoj biografiji ističe da perfektno govori čak šest jezika, i to: bošnjački, hrvatski, crnogorski, makedonski, engleski i romski, i da je trenutno zaposlena na veoma odgovornom mestu jer se u kamenolomu radi s eksplozivnim materijalom “klase 1”!


Đak generacije

Suzana Lazarević je diplomirala na Rudarsko-geološkom fakultetu, Katedra za bušačko-minerske radove, kod prof. dr Ninka Purtića sa ocenom devet. Za vreme osnovnog i srednjeg školovanja imala je sve petice, a gimnaziju u Aranđelovcu završila je kao đak generacije. Kamenolom u Kruševici kojim rukovodi jedna od kandidatkinja za direktora EPS-a prebacio je proizvodni plan u 2011. godini čak za 40 odsto. Nije član nijedne političke partije jer, kako je napisala, nijedna stranka na političkoj sceni Srbije ne zadovoljava njene stroge kriterijume o demokratičnosti i patriotrizmu.

O silnim peripetijama koje su pratile seču zapis-drveta koje je sredinom 2009. praktično zaustavilo proizvodnju na kopu Polje “B” pisao je “Alo!”. Naime, ova kandidatkinja za direktorku EPS-a tada je je bila zadužena da ukloni sveti hrast, ali je taj posao išao kilavo jer niko nije želeo da se lati testere plašeći da će tako nepovratno ogrešiti dušu.
Na kraju je, ipak, pronađen dobrovoljac - jedan penzionisani drvoseča koji je uz pristojnu nagradu i asistenciju lokalnog sveštenstva isekao stoletno stablo. Lazarevićeva je tada izjavila kako je sigurna da će bog poštedeti duše svih koji su učestvovali u seči osveštanog drveta jer je ovaj posao bio obavljen u skadu sa srpskom tradicijom i na dobrobit čitavog naroda.

Suzana u biografiji dalje navodi da je za 22 godina radnog staža u potpunosti upoznala poslovanje “Kolubare”, pa samim tim i EPS-a, jer je za to vreme promenila veliki broj različitih, uglavnom rukovodećih radnih mesta. Navodeći primere, ona ističe da je punih 10 godina radila i kao samostalni referent nabavke, gde je stekla dragoceno znanje o tenderskim procedurama, pravilnom hodu dokumentacije, proizvođačima rudarske opreme i delova iz tadašnje Jugoslavije i sveta.

Za 22 godine staža Suzana je promenila više radnih mesta, uglavnom rukovodećih

Za 22 godine staža Suzana je promenila više radnih mesta, uglavnom rukovodećih

Pošto je te poslove obavljala u vreme hiperinflacije, Lazarevićeva tvrdi da je tako stekla i vrlo ozbiljno znanje iz oblasti finansijsko-knjigovodstvenih poslova, jer su se plaćanja tada obavljala na nestandardne načine - asignacijom, cesijom, kompenzacijom sa više učesnika u krugu...
Na kraju, Lazarevićeva objašnjava i svoje motive koji su je naveli da se prijavi na konkurs za direktorku EPS-a.

- Moj lični motiv za prijavu na ovaj konkurs je potraga za lakšim radnim mestom pošto imam zdravstvenih problema sa kolenima. Imam izraženu želju da svojim znanjem i sposobnošću pomognem svojoj otadžbini u što uspešnijem hodu ka EU. Mislim da bi činjenica da sam žena bio veoma pozitivan signal za naše evropske partnere da su korenite promene u Srbiji ipak moguće - stoji na kraju boigrafije koju je uz prijavu na konkurs priložila Suzana Lazarević.

U kamenolomu  radi s eksplozivnim  materijalom  „klase 1“

U kamenolomu radi s eksplozivnim materijalom „klase 1“

Novi direktor do kraja septembra

Kako su nam saopštili iz kabineta ministarke energetike i rudarstva Zorane Mihajlović, komisija za imenovanja Vlade Srbije još proverava prispelu dokumentaciju koju su priložili kandidati i na osnovu nje će se izjasniti o validnosti kandidatura. U komisiji nema nijednog predstavnika Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Kada komisija završi rad, imena i biografije svih kandidata će biti dostupne javnosti, a odluku o imenovanju novog direktora EPS-a treba očekivati do kraja septembra.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 22.08.2013 08:50h

    Carica! Kakav konkurs, takva i aplikacija! Bolje i ne zasluzuju :))))

  • Anastasija Vreme: 22.08.2013 12:03h

    Najbolji članak danas pročitan!!!

  • K aja Vreme: 22.08.2013 22:28h

    Koja lopata! Da li je luđa ona što se hvali hrastom, ili novinari što takve gadosti uopšte i prenose?

  • Ana Vreme: 23.08.2013 09:30h

    Zena je ocigledno pametna ali se zeza jer je svesna da je sve unapred iscenirano a za koga videcemo ako nije opet cemo videti.

  • Mrki Vreme: 23.08.2013 21:31h

    Ana izgleda da si duhovita, kao i ova carica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP