Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROMENIO BRAVU, MONTIRA INTERFON

Homofobični komšija blokirao ulaz u LGBT centar!

Autor: M. P. | 22.09.2013 - 19:27:00h | Komentara: 0

Jedan komšija, koji je po zanimanju advokat već četvrti mesec maltretira osobe angažovane u LGBT centru "Egal Port" u Ulici Kraljice Natalije 70, kao i još četiri organizacije koje koriste taj prostor, saopštio je NVO "Egal".

Komšija promenio bravu i postavlja interfon kako bi sprečio LGBT osobe da ulaze

Komšija promenio bravu i postavlja interfon kako bi sprečio LGBT osobe da ulaze

Naime, dotični komšija, koji je u sporu sa vlasnikom tog prostora uporno pravi probleme zakupcu, odnosno NVO "Egal", iz kojeg tvrde da oni sa njim nemaju nikakve pravne veze.

Komšija je juče naprasno odlučio da promeni bravu na ulazu u zajednički hodnik i započeo postavljanje interfona na zajednički ulaz u dvorište zgrade u kojoj se nalazi centar, čime je onemogućen ulaz u centar, ali i izlaz, zbog čega su neki štićenici centra ostali zarobljeni u tom prostoru.

- Nepoznata lica su danas oko 13 časova pokušala da spreče ulazak dve građanke koje su došle da posete izložbu AS centra koja je postavljena ove nedelje u "Egal Portu", koristeći pri tom najgore psovke i uvrede. Ovaj incident je bio na ivici fizičkog sukoba, koji je sprečen brzom intervencijom štićenika "Egal Porta" - saopšteno je iz centra.
- Korisnici LGBT centra su sprečeni bilo da izađu ili uđu u prostor, strahujući za svoju bezbednost, pošto je manja grupa nepoznatih lica već pretila da će organizovati proteste ispred ulaza - tvrde u NVO "Egal"
Podsećamo da je predsednica "Egala" već doživela jedan fizički napad i to u prostorijama Skupštine opštine Savski venac na tribini koju su početkom juna 2013. godine organizovali dotični advokat, opštinska uprava i stanari. Veći incident su sprečili pripadnici interventne jedinice policije koji su obezbeđivali taj skup.
- Zahtevamo od svih nadležnih institucija da hitno stanu na put samovolji dotičnog advokata i njegovih pomagača i omoguće normalno funkcionisanje centra "Egal Port". Napominjemo da ni "Egal Port" , ni organizacije koje koriste ovaj centar neće odustati od svojih aktivnosti koje su u potpunosti u skladu sa zakonom. Upozoravamo da nepostupanje državnih organa u ovom slučaju nije samo kršenje prava LGBT osoba, već i kršenje prava na rad i prava na slobodno kretanje koje se može desiti svakom građaninu ove države ako se ovoj praksi ne stane na put. Očekujemo od organizatora gej parade u Beogradu, ambasada i međunarodnih institucija koje su podržale taj događaj, i svih drugih građana kojima je stalo do pravne države, da pomognu da se stane na put višemesečnom onemogućavanju normalnog rada centra "Egal Port", kao i bahatoj samovolji pojedinaca koji imaju veze po lokalnim samoupravama. Podsećamo da osim visoke politike kojom se zloupotrebljavaju ljudska prava LGBT osoba radi međusobnih političkih razračunavanja, postoje i građani i građanke Srbije koji samo žele da normlano žive u našoj državi bez obzira na bilo koje svoje lično svojstvo. Mi, okupljeni u "Egal Portu" nećemo odustati od borbe za ostvarivanje ovog cilja - zaključuje se u saopštenju NVO "Egal".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP