Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASTODRŠCI, SRAM VAS BILO

Horor na pedijatriji!

Autor: R. Kantar | 15.01.2014 - 20:00:00h | Komentara: 4

Prljava kada za kupanje beba koja ujedno služi za pranje veša, ali i kao sudopera, lavabo i WC šolja za decu, zatim roditelji koji spavaju na podu i bolesne mališane doje na smenu, kao i uništen pod i nehigijenske flašice samo su neke od jezivih scena koje se mogu videti na odeljenju pedijatrije u KBC Zemun.

KBC Zemun

Majke doje mališane na smenu, na jednoj stolici ili pak na podu

Roditelji čija se deca do šest godina starosti leče u ovoj bolnici upozoravaju da ovo odeljenje, koje podseća na ratni kamp, predstavlja pravo leglo zaraze. O katastrofalnoj situaciji na odeljenju pedijatrije javnost je obavestila zabrinuta majka deteta koje se tamo lečilo.

“Jedan poučan album, ukoliko vas zlo natera da krenete u ovom pravcu, bežite glavom bez obzira, inače će i vama i vašem detetu ostati dugotrajne uspomene na ovo leglo zaraze”, napisala je Verica V. na svom Fejsbuk profilu.

KBC Zemun

Izvor zaraze: Kada i WC šolja istovremeno

Pored fotografije majke koja spava na podu pokraj kreveca bolesnog deteta, ona je navela: “Njena beba noću silazi na dojenje kod nje, jer u toku noći nema mesta da sedne da ga doji. Te noći, maleni je tri puta pao sa prostirke na patos, podizala sam ga ja, jer nisam spavala... A njegova majka nije ni mogla da reaguje, jer nemaš više snage posle par neprospavanih noći.”

Ova ogorčena žena opisala je i druge muke kroz koje prolaze roditelji bolesnih mališana.

KBC Zemun

Prljave flašice i pocepane stolice...


- Nemate pravo da sami pripremate mleko za bebe (specijalne formule), oni vam pripremaju i donose. Od osam obroka, koje je moja beba imala tamo, samo jedan je bio ugrejan. Kupila sam im i dala “aptamil”, a isto veče dobila bočicu prokuvanog kravljeg mleka koje ni u snu ne bih smela detetu da dam. Sreća da sam probala. Kad sam pitala šta je to, sestra mi je pokazala spisak na kom uopšte nema našeg “aptamila”. I nemam više snage da pričam dalje... - dodala je ona.

Na fotografijama se vide i prljave kade i flašice, pohabani ležajevi i oštećene stolice na kojima roditelji spavaju, pod koji je propao, vaga za merenje beba na podu u hodniku odeljenja...
 

Ministarstvo: Uloženo 128 miliona dinara


Odgovore na pitanja u vezi sa ovim slučajem “Alo!” nije dobio u KBC Zemun ni u Upravi Grada Beograda. Međutim, iz Ministarstva zdravlja na pitanje kako je dopušteno ovakvo stanje, kao i koliko novca je uloženo u obnovu bolničkog centra odgovoreno je sledeće: “Ministarstvo zdravlja je od 2005. godine uložilo 128 miliona dinara u KBC Zemun. Za sva ostala pitanja obratite se Gradu Beogradu i direktoru KBC Zemun”. U ovu bolnicu, prema javnosti dostupnim informacijama, samo u periodu od 2008. do 2013. godine uloženo je oko 620.086.000 dinara. Godišnje se u KBC Zemun leči i ispita oko 20.000 građana.

Poslednji komentari
  • horor Vreme: 16.01.2014 07:19h

    ne daj te Bože tamo zaglaviti............za sve je kriva ministarka zdravlja zbog koje i jesmo broj jedan najgori sto se tiče zdravstva

  • Glorija Vreme: 16.01.2014 09:31h

    Para za obezbedjenje i za sluzbena auta Srbija ima koliko treba,kad su u pitanju decje bolnice ,nema para.Pa zar sa ovakvim bolnicama se ide u Jevropu.Narode moj gledaj kako izgleda tvoja buducnost ! Uzas i sramota.Novinari ni ovo nebi zabelezili da se narod ne budi.A ocigledno da se narod samoorganizuje.

  • malo je vreme Vreme: 16.01.2014 11:08h

    ima tu istine ali nemogu oni za godinu dana sve da srede moramo biti jaki i sacekati

  • ana Vreme: 16.01.2014 14:18h

    Zato njihovi lekari putuju na sve strane sveta u shoping kongrese...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP