Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJVEĆA OFTALMOLOŠKA BOLNICA U REGIONU U OČAJNOM STANJU

Horor u Očnoj klinici u Beogradu!

Autor: S. Prelić | 16.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Očna klinika Kliničkog centra Srbije u Pasterovoj ulici u Beogradu bukvalno se raspada! Zgrada tone, zidovi su popucali, farba se ljušti, nameštaj se raspada, šetaju se bubašvabe...

Roditelji mališana koji se leče u klinici objavili šokantne fotografije sa dečjeg odeljenja

Roditelji mališana koji se leče u klinici objavili šokantne fotografije sa dečjeg odeljenja

Situacija je toliko loša da čak i pacijenti koje muka natera da dođu u ovu kliniku, inače najveću u regionu, a verovatno i Evropi, znaju da se okrenu i pobegnu glavom bez obzira. Oni koji ostanu na lečenju konsternirani su ambijentom, ali hvale sjajne stručnjake ove ustanove.

Jedan od  lekarskih  kabineta...

Jedan od lekarskih kabineta...


Lavinu je pokrenula Adrijana Erić iz Inđije, koja je krajem prošle godine na dečjem odeljenju sa svojim detetom provela skoro mesec i po. Ona je na “fejsbuku” postavila fotografije koje pre podsećaju na kulise iz nekog postapokaliptičnog filma nego na bolnicu u kojoj treba da se leče najmlađi, a sve to su nam potvrdili i u Očnoj klinici.

Bube na svakom ćošku uprkos  dezinsekciji...

Bube na svakom ćošku uprkos dezinsekciji...

Na dečjem odeljenju, gde su zidovi puni vlage, štokovi i prozorska krila su popucali, na WC šolji nema čak ni daske, kupatilo izgleda kao iz horor filmova... A sve je puno najmlađih pacijenata, koji su došli u pratnji jednog od roditelja. Među njima je bila i Dragana Koljković iz Beograda.

Obraćali se  svima za  pomoć:  Dr Stefanović

Obraćali se svima za pomoć: Dr Stefanović


- Imam ćerku od 12 godina, operisala je oči pre nekoliko dana. Bila sam, blago rečeno, šokirana kada smo primljeni. Obišla sam brojne bolnice po Srbiji, ali ovako nešto nisam videla. Bube, vlaga, popucali ragastovi... Zaposleni se iskreno trude, fenomenalni su. Ali, decu prosto „ubije“ prvo stres od dolaska u bolnicu, a potom i ono što ovde vide - ukazala je naša sagovornica. Prof. dr Ivan Stefanović, direktor klinike, kaže za „Alo!“ da je mnogo urađeno, ali da je problem u tome što je zgrada stara više od 70 godina, a pride je napukla i tone.

Najgora  situacija  je na dečjem  odeljenju

Najgora situacija je na dečjem odeljenju


- Svi aparati rade, operacione sale su najmodernije. Od 10 odeljenja, četiri su sređena, ali već propadaju. Vlaga čini svoje, potreban nam je novi prostor, ali za nas, pošto smo preveliki, nema mesta u kulama novog kliničkog centra. Potrebno nam je najmanje 4.000 kvadrata. Obraćali smo se institucijama, čak nam je i CIP prošle godine uradio projekat, ali ništa se nije desilo. Samo prošle godine, uradili smo sedam dezinsekcija i tri deratizacije. Jedini u KCS-u nismo menjali prozore, pošto bi novi pukli jer zgrada tone. Lepo je lečiti ljude, ali bilo bi još lepše kada bismo imali ljudske uslove za to - poručio je dr Stefanović.Milan.

Ministarstvo: Direktor KCS da reši problem (?!)


Iz Ministarstva zdravlja su nam juče na pitanja zašto je dečje odeljenje u takvom stanju, ko je za to odgovoran, te da li su i za kada predviđeni radovi u klinici, odgovorili sledeće: „Ministarka zdravlja, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, uverena je da će novi direktor Kliničkog centra Srbije sigurno u apsolutne prioritete uvrstiti i dečje odeljenje Očne klinike KC Srbije.“

Poslednji komentari
  • Miljana Vreme: 16.01.2013 18:36h

    Alo novine citam od osnivanja,svako jutro uz kaficu! GOSPODO,OTIDJITE PREKO PUTA NA INSTITUT ZA DERMATOVENEROLOGIJU,POSEBNO DA DECIJE ODELJENJE,PA POGLEDAJTE GDE BORAVE DECA KOJA MORAJU BITI U NAJVECEM STEPENU HIGIJENE. A TEK KUPATILO ZA NJIHOVE PRATIOCE. PA DOK SAM BILA U KOLONI 1995.GODINE NISAM IMALA NI WC SOLJU,NI KADU,POD VEDRIM NEBOM,ALI HIGIJENE NIJE NEDOSTAJALO!!! pOZDRAV!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP