Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAOS NA PODRUČJU BRUSA

Hranu i lekove dopremaju uz pomoć sanki

Autor: Agencije | 09.03.2015 - 10:21:00h | Komentara: 0

Na području Brusa zbog snega i "orkanskog vetra" i danas je zavejan veliki broj lokalnih saobraćajnica, a nadležni su angažovali 18 teških mašina kako bi probili smetove na području te potkopaoničke opštine.

Škole ne rade, a do udaljenih potkopaoničkih sela dopremaju se hrana i lekovi uz pomoć motornih sanki

Štab za vanredne situacije u opštini Brus juče je zbog obilnih snežnih padavina proglasio vanrednu situaciju | Foto: Profimedia.rs

Škole ne rade, a do udaljenih potkopaoničkih sela dopremaju se hrana i lekovi uz pomoć motornih sanki, rekao je Tanjugu predsednik opštine Brus Slobodan Vidojević.

On je naveo i da se putevi neprestano čiste uz pomoć buldožera "koji jedino mogu da probiju visoke smetove", dodavši da se očekuje da do večeras oko 70 odsto puteva bude prohodno.

Vidojević, koji je i predsednik lokalnog Štaba za vanredne situacije, kazao je da je sneg na području Brusa padao tri dana, a da velike probleme stvara "orkanski vetar" koji je pravio snežne smetove veće i od dva metra.

Prema njegovim rečima, bilo je "zbog mokrog snega" i problema sa električnom energijom koje monteri uz velike napore otklanjaju jer je teško stići do zavejanih dalekovoda.

Štab za vanredne situacije u opštini Brus juče je zbog obilnih snežnih padavina proglasio vanrednu situaciju i doneo odluku da škole na čitavoj teritoriji opštine neće raditi do daljnjeg.

Više od pola metra snega - centar Nove Varoši

Centar Nove Varoši - Ilustracija | Foto: Željko Dulanović

OTEŽANO I NA PODRUČJU NOVE VAROŠI

Zbog obilnog snega koji je padao na području novovaroške opštine još uvek nisu raščišćeni putevi do tri sela, Kućani, Trudovo i do dela Jasenova, potvrdio je jutros direktor tamošnje Direkcije za izgradnju, Miroljub Šaponjic.


 - Situacija je jutros malo bolja, padavine su prestale, međutim, deo domaćinstava u Jasenovu je blokiran snežnim nanosima - rekao je Šaponjić Tanjugu dodajući da su opštinski putevi raščišćeni.

Prema njegovim rečima, u samom gradu saobraćajnice su prohodne, a do centara svih sela se može stići, izuzimajući tri navedena.

Žitelji Bele reke dobili su električnu energiju.

U Novoj Varoši je juče proglašena vanredna situacija zbog visine snežnog pokrivača i nameta koji su u pojedinim delovima opštine dostizali visinu i do dva metra.

TEŠKO I U IVANJICI

Na području ivanjičke opštine putevi do Duge Poljane, Odvraćenice i trideset zaselaka su neprohodni potrvrdio je jutros Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.

Mašinama, buldožerima i ultovima nastavljeno je čišćenje snega do 30 zaselaka.
Broćić nije mogao da precizira da li će raščišćavanje biti završeno do četvrtka kada se na ovom području očekuju nove padavine.


Na ovoj teritoriji je obavezna upotreba zimske opreme, upozorio je načelnik i savetovao vozačima oprez u vožnji.


Potrošači sa područja Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana imaju uredno snabdevanje električnom energijom,  sporadično dešavaju kvarovi koje dežurne ekipe brzo otklanjaju.


Pušten je dalekovod Ovčar banja - Ovčar, zbog čega nisu imali napajanje strujom meštani Dučalovića, dela Markovice i predajnik na Ovčaru.


U Ivanjici je, kako je rakao, nakon havarije koja se dogodila zbog snega koji pokidao kablove na elktromreži, snabdevanje potrošača električnom energijom normalizovano.


Broćić je podsetio da je u jednom trenutku bez struje juče bilo oko 1.800 potrošača, ali se taj broj menjao iz sata u sat.


Prema njegovim rečima reke na području Moravičkog okruga beleže tendenciju opadanja.


Svi putevi na području Čačka i Gornjeg Milanovca su prohodni i nema problema sa isporukom toplotne energije.

PRIJEPOLJE IMA STRUJU

Snabdevanje strujom u opštini Prijepolje normalizovano je, a posledice snežnog nevremena su otklonjene, rekao je danas agenciji Beta načelnik opštinskog
Odeljenja za vanredne situacije Goran Posrkača.

 - Problema ima kad su u pitanju putevi do udaljenih planinskih sela, ali se u koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije rešavaju pojedinačni problemi transporta. Očekujemo da se tokom dana do centara mesnih zajednica očisti najveći deo preostalih putnih pravaca - rekao je Posrkača.

Vodostaj Lima je u stagnaciji ali se u Štabu za vanredne situacije prati kretanje vodostaja pritoka ove reke jer se narednih dana očekuje topljenje snega koga iznad 1.000 metara nadmorske visine ima između 50 i 80 centimetara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP