Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HRVATSKI NOVINAR OPTUŽIO HRVATSKE VLASTI I DODIKA

„Hrvati kriju ‘topničke dnevnike‘,
a Dodik dokaze za Mrkonjić Grad“!

Autor: Ekipa Alo! | 23.11.2012 - 23:54:00h | Komentara: 3

Novinar i publicista iz Zagreba Domagoj Margetić izjavio je da je Hrvatska, u vreme kada je premijer bio Ivo Sanader, a predsednik Stjepan Mesić, sakrila od Haškog suda „topničke dnevnike“, vezane i za delovanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Ne štedi ni Hrvate ni Srbe: Domagoj Margetić

Ne štedi ni Hrvate ni Srbe: Domagoj Margetić | Foto: Reuters

Da ne štedi ni Srbe ni Hrvate, Margetić je pokazao iznoseći i papir za koji tvrdi da je posredni dokaz da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sakrio informacije o zločinima nad Srbima u Mrkonjić Gradu!

Veselin Šljivančanin

Veselin Šljivančanin | Foto: Reuters


Šljivančanin: Opet bih otišao u Vukovar

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je u Hagu osuđen na deset godina zatvora, rekao je u emisji „Da, možda, ne“ na RTS-u da se ne kaje za ono što je uradio i da svoju presudu ne oseća kao pravednu, kao i da bi ponovo otišao u Vukovar, iako je Hrvatska za njim raspisala poternicu. On je kazao da je sa hrvatskim generalima dobro sarađivao dok su bili u Hagu i da im je zbog toga čestitao oslobađajuću presudu.

Poznati hrvatski novinar je, u emisiji „Da, možda, ne“ na RTS-u, o oslobađajućoj presudi Gotovini i Markaču u Hagu za zločine nad srpskim civilima u „Oluji“ rekao da je tada na vlasti bio HDZ i da su Mesić i Sanader „smišljeno tvrdili da u arhivama ministarstva odbrane Hrvatske nema tih dokumenata“. On je naveo da je „to bila laž“, dodavši da je razgovarao sa svedokom koji je Haškom tribunalu dostavio šezdesetak stranica svog svedočenja u kome se vidi ko je i na koji način odneo „topničke dnevnike“.
Govoreći o tome da se žrtve na ovim prostorima koriste za političku trgovinu, Margetić je izneo i šokantnu informaciju vezanu za predmet “Mrkonjić Grad”, odnosno zločin nad srpskim civilima počinjen 1995. godine.

Kriju dokaze o zločinima u „Oluji“: Sanader i Mesić

Kriju dokaze o zločinima u „Oluji“: Sanader i Mesić | Foto: AP

On je u emisiji pokazao papir za koji je rekao da ga je dobio u institucijama Republike Srpske optuživši pri tom predsednika RS Milorada Dodika da je zabranio da se taj slučaj procesuira zbog njegovih “kalkulacija” sa sadašnjim ministrom odbrane Hrvatske Antom Kotromanovićem, a kojeg inače istražni organi RS sumnjiče upravo za pomenuti zločin.

“Dodik je naredio da se predmet ‘Mrkonjić Grad’ skriva i ne procesuira radi njegovih određenih političkih kalkulacija sa Kotromanovićem”, rekao je Margetić. Istovremeno juče je u Hrvatskoj osvanula vest da je Gotovina proglašen za počasnog građanina Splita, dok je Markač predložen za počasnog građanina Koprivnice.

Ozbiljne optužbe: Milorad Dodik

Ozbiljne optužbe: Milorad Dodik

„Dodik će završiti kao Sanader“

Hrvatski novinar koji je otvorio aferu “Hipo banka” na prostorima bivše Jugoslavije, tvrdeći da su u nju umešani i predsednik RS Milorad Dodik i njegov sin Igor Dodik, ponovio je juče u Banjaluci svoje navode o međunarodnoj istrazi koja se navodno sprovodi protiv Dodikovih! Margetić tvrdi i da mu je Dodik u proteklih nekoliko dana slao javne funkcionere „da mu nude pare i da mu prete kako bi prestao da piše o ovom slučaju“. On ih je, kako tvrdi, prijavio državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).
- Došao sam Miloradu Dodiku u Banjaluku reći: „Ti si kriminalac, upetljan si u aferu ‘Hipo‘ , ti si pod međunarodnom istragom za tu aferu“. Za sve to imam dokumente koje sam dobio od glavnog istražitelja države Austrije Olfa Holuba, koji je najavio dolazak u Banjaluku kako bi istražio ovaj slučaj“, istakao je Margetić i poručio mu da će završiti kao hrvatski premijer: „Zato poručujem Miloradu Dodiku da će završiti kao Ivo Sanader“, istakao je Margetić, koji se novinarima obratio na ulici ispred sedišta Hipo banke, jer mu niko u Banjaluci nije ustupio prostor za održavanje konferencije za novinare.

Ante Gotovina

Ante Gotovina | Foto: AP

Bosanci hapse Gotovinu?

Mišetić: Niko više ne može da ga uhapsi
Protiv Ante Gotovine i još 14 hrvatskih generala tužilaštvo u BiH vodi istragu zbog ratnih zločina u akciji „Maestral“ počinjenih u zapadnokrajiškim opštinama 1995. godine, objavio je medijski portal “pres”. Tužilaštvo BiH potvrdilo je da se vodi istraga, ali ne i da li će i kada biti podignuta optužnica protiv osumnjičenih. Gotovinin advokat Luka Mišetić negirao je navode “presa” da bi on mogao biti uhapšen u BiH, rekavši da Gotovinu više ne može da procesuira nijedan sud. On je za “indeks.hr” rekao da nema dodatnih informacija o tvrdnjama medija u Srbiji da general može biti uhapšen u BiH.

Poslednji komentari
  • mira hrvatica usa Vreme: 24.11.2012 01:36h

    Sramota me je da postojim na ovome i u ovome svetu od nasih Hrvatskih generala, koji su trebali za nedela koja su pocinili da vise na vesalama u sred Zagrba. To bi bila na neki nacin bozija pravda, sramota da ih bude.

  • sasa stankovic Vreme: 24.11.2012 04:44h

    Kako je to jadno, ispade da su se svi okoristili srpskom tragedijom, a da su srbi bili moneta za podkusurivanje. Milorad Dodik svesne zanemaruje ratne činjenice zarad svojih probitaka i računica, Netko je iz DSa mora znati koliko Dodik zna i da drži u šaci Hrvatskog ministra vojnog. Za vreme njihove vladavine Dodik je svakih petnaestak dana bio u Beogradu. Zarad čega ? Nije li tada od bivših vlasti dobio zabranu da plasira dokaze kako se ne bi poremetili odnosi s Hrvatskom ? Više me ništa ne čudi !

  • Đani Vreme: 28.11.2012 14:43h

    naši neki generali kao Norac su u zatvoru,a vaši??po srbiji mirno šetaju krajišnici krvnici,jel moguće da 23000 Hrvata je ubilo šačica srba i srbijanaca

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP