Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA!

Hrvati napravili aplikaciju o Titovom životu na 12 jezika, ali ne i na - SRPSKOM!

Autor: E.A. | 24.02.2014 - 12:17:00h | Komentara: 2

Izdavačka kuća Styria,jedan od najvećih medijskih koncerna u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji, izradila je jedinstvenu aplikaciju za iPad i Android tablet računare koja nudi brojne dosad neobjavljene detalje o jednom od najkontroverznijih državnika 20. veka, prenosi Večernji list.

tito

Screenshot sa sajta itunes.apple.com

Iako je njegovo vreme daleko iza nas, lik i delo Josipa Broza Tita ne prestaju da intrigiraju javnost. Za nastanak aplikacije "Tito", istoričari i novinari Zvonimir Despot i Pero Simi pregledali su hilajde dokumenata pomno istraživši građu Arhiva Josipa Broza Tita smeštenog u Arhivu Jugoslavije u Beogradu. Aplikacija donosi detalje o njegovom odrastanju i usponu prema vrhu, o načinu opstanka na vlasti, ali i nezaobilazne priče iz dinamičnog privatnog života koji karakteriše druženje s velikim brojem žena, uživanje u najboljoj hrani i pićima, putovanja u bliske i daleke zemlje, kao i druženja sa holivudskim zvezdama poput Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona.

Možda jedini problem kod ove aplikacije je taj što je dostupna na 12 svetskih jezika; hrvatskom, engleskom, španskom, nemačkom, ruskom, italijanskom, francuskom, češkom, poljskom, kineskom, japanskom i arapskom - ali nije na srpskom! Da to fali mogli su se setiti dok su bili u Beogradu kada su crpeli informacije o njegovom životu iz Arhiva Jugoslavije.
Poslednji komentari
  • lola Vreme: 24.02.2014 12:44h

    ALI JE VAŽNO DA MI TITA ČUVAMO A NE NJEGOVI HRVATI

  • Драгомир Vreme: 24.02.2014 13:47h

    ХРВАТСКИ ЈЕЗИК НЕ ПОСТОЈИ!НИСУ ИХ ПРИЗНАЛИ ЛИНГВИСТИ СВЕТА И ЈАСНО СУ ИМ ОДГОВОРИЛИ ДА ГОВОРЕ СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ!И крај приче!Шта год ти покатоличени срби ураде ми овде у Србији одмах реагујемо сикирацијом уместо да нас буде баш брига?Баш смо оштећени што нешто није објављено на српском језику?И то о АУСТРОУГАРСКОМ каплару ЈОЗЕФУ БРОЗУ звани ТИТА!Као он је из Кумровца где сељани немају појма о коме се ради?Тај нас србе је ојадио материјално и нематеријално и даље га чувамо у Србији?СРБИЈАНИТИЗАМ коме лека нема!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP