Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UŽAS

Hrvati spalili "gej dete iz epruvete"!

Autor: Slobodna Dalmacija | 05.03.2014 - 11:07:00h | Komentara: 0

Udruženje BETA – udruženje osoba s problemom neplodnosti, na svom Fejsbuk profilu objavila je da su u Selcu ove godine na karnevalu kao dežurnog krivca spalili lutku za poklade koja prikazuje majku i dete u naručju s natpisom "Gej dete iz epruvete".

Pokladska lutka
"I stari i mladi su ga imali prilike videti i smejati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smeha. Sutra će biti spaljen. Pomisao da bi neko mogao spaljivati dete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva ćud ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno delovati protiv takvog ponašanja", napisali su članovi udruženja, objavivši i fotografiju neukusne lutke za poklade.

Nažalost, primer iz Selca nije jedini ovogodišnji primer krivog shvatanja pokladske lutke u Hrvatskoj.
Tako je u Omišu spaljen novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković, jer je "nakaza kriva šta je svojim pisanjem nanela štetu gradu". Pri čitanju presude su se organizatori karnevala 'Omiški gusari' rugali novom gradonačelniku Ivanu Kovačiću jer će uskoro otvoriti kolektor "koji je 20 godina gradio HDZ", a Forum žena SDP-a posprdno su nazvali "AFŽ-om" (Antifašistički front žena, partizanska organizacija iz Drugog svetskog rata). Takođe, nedavne izbore u Omišu, na kojima je HDZ-ov Ivan Škaričić nakon 18 godina izgubio vlast, nazvali su "seljačkom bunom".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP