Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBEGLI VOĐA "DELIJA" U PRITVORU U ZAGREBU

Hrvati uhvatili Dražu!

Autor: B. Jelovac | 27.11.2013 - 12:48:00h | Komentara: 1

Jedan od vođa Zvezdine navijačke grupe “Belgrejd bojs” Dražen Dragaš (30) zvani Draža, za kojim su beogradski sudovi raspisali nekoliko poternica, kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Zagrebu, gde čeka izručenje Srbiji.

Dražen Dragaš

Dražen Dragaš uhvaćen na prelazu Šamac, krijući se u kombiju

Dragaš je tokom dve godine, koliko je bio bekstvu od istražnih organa u našoj zemlji, kako saznajemo, proveo i četiri meseca u zatvoru na Kipru zbog falsifikovanog bugarskog pasoša sa kojim je u Nikoziji prisustvovao meču koji je Crvena zvezda odigrala sa kiparskim prvakom Omonijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a potom se po proterivanju skrivao i u zemljama regiona sve do hapšenja u Hrvatskoj.

Dražen Dragaš

Sudi mu se kao i  Bogdanovu za napad  na policajce 2006.

 

Napadao Lukića u
Skupštini Zvezde

Dragaš je u martu 2009. na saboru kluba, kao tada neosuđivano lice, bio izabran i za člana Skupštine FK Crvena zvezda, u kojoj su u to vreme od ukupno 81 mesta “delije” imale 19. Dva meseca kasnije na “Marakani” se na skupštini žestoko suprotstavio izboru Vladana Lukića za predsednika kluba, držeći govor u ime navijača. Mesec dana pre nego što mu je doneta presuda za pištolj, u oktobru 2010. podneo je ostavku na svoje mesto u Skupštini zajedno sa još osam vođa i navijača.

Dragaš je u Beogradu u novembru 2010. pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja pištolja “magnum 357” koji je nađen u njegovom automobilu “ford mondeo” prilikom pretresa na Senjaku, dok je istovremeno oslobođen optužbi za maltretiranje vlasnika kafića na Vračaru koji ga nije prepoznao kao napadača. Njemu se takođe još uvek sudi u odsustvu za napad na policajce i masovnu tuču uoči košarkaške utakmice Zvezda-Partizan 2006, za šta je njegov saučesnik Ivan Bogdanov već odležao dve godine zatvora. Za Dragašem su raspisane poternice u novembru 2011, a u junu ove godine pred sudom se ponovo našao slučaj u kojem se Dragašu i još trojici navijača ponovo sudi za kupoprodaju 215 grama marihuane, za šta su prethodno bili oslobođeni.

- On je negde u maju 2011. bukvalno nestao iz Srbije i od tada mu se gubi svaki trag, te su krajem jeseni te godine raspisane poternice. Da se skrivao na Kipru, saznalo se u avgustu prošle godine, kada, po svemu sudeći, nije odoleo da ne dođe na utakmicu koju je Zvezda igrala u Nikoziji za plasman u plej-of Lige Evrope. Kiparska policija ga je zapravo uhapsila zbog falsifikovanih dokumenata, što je kod njih strogo kažnjivo krivično delo. Oni su ga držali do decembra prošle godine u zatvoru, ali ga zbog izvesnih pravnih začkoljica na kraju nisu izručili Srbiji, već su ga prosto pustili i proterali - kaže naš izvor u Ministarstvu pravde.

Dražen Dragaš

Dragaš je vođa grupe „Belgrejd bojs“

Dragašu se i nakon toga izgubio svaki trag, a u maju ove godine pokušao je da skriven u jednom kombiju pređe iz BiH u Hrvatsku na graničnom prelazu Šamac.

- U Hrvatskoj je završena identifikacija i potvrđeno je da je reč o Dragašu, tako da smo kolegama poslali svu propratnu dokumentaciju o sudskim postupcima u Srbiji i time upotpunili zahtev za izručenje. Otuda očekujemo da će on vrlo brzo biti deportovan u Beograd - kaže naš izvor.

U TOP 5 na severu
Dragaš, poznat i po nadimku Lurč, jedan od vođa najveće navijačke podgrupe “delija”, “Belgrejd bojs”, koji broje više od 500 pripadnika, inače je svojevremeno bio student Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Međutim, ubrzo je izgradio lidersku reputaciju među navijačima na Zvezdinom severu i napustio studije. U navijačkim krugovima smatra se da je među petoricom najistaknutijih vođa “delija”, a sa crveno-belima bio je na skoro svim gostovanjima u evropskim kupovima. Njegovo ime nalazilo se u inicijativi za zabranu navijačkih grupa koju je nekadašnji tužilac Slobodan Radovanović podnosio Ustavnom sudu.

Poslednji komentari
  • husref musemic Vreme: 27.11.2013 20:37h

    da cujemo sad covica i dzaju ...pa pored njih sede okoreli kriminalci a oni o sudjenju kao kokoske.ako,doci ce djavo po svoje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP