Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI DA SE ZABRINEMO?

Hrvati već strepe, a evo da li će LEDENI TALAS STIĆI U SRBIJU

Autor: 24sata.rs / Jutarnji.hr | 23.11.2014 - 18:32:00h | Komentara: 1

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u toj zemlji se tokom sledeće nedelje očekuje hladni talas i pad temperature. Evo da li i mi treba da brinemo zbog toga.

Sneg SAD NEMO

Kako piše Jutarnji.hr, već sutra će prema najavi jutarnja temperatura biti od -3 do 2 stepena, a na Jadranu se očekuje i slaba bura. U većem delu unutrašnjosti biće oblačno i maglovito.
- Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, krajem nedelje je najavljeno naoblačenje i kiša, koje će biti u gotovo celoj zemlji. S obzirom da će temperature vazduha biti u padu, ponegde bi moglo biti i snega. Bele pahulje su najizglednije u četvrtak, a za sada su najavljene u Gorskom kotaru i Lici, ali i na području Banovine te zapadne Slavonije - piše Jutarnji.hr.
Građani Srbije međutim, ne treba da brinu da će ledeni talas doći i do nas, jer kako za "24 sata" kaže meteorolog Časlav Stanojević očekuju nas dnevne temperature od 7 do 10 stepeni, ali sa hladnim jutrima.
- Od sutra do sredine nedelje u celoj Srbiji jutra će biti hladna, lokalno sa maglom i slabim mrazom naročito pri tlu, što će uslovljavati i malo zaleđivanje kolovoza, pa treba biti dodatno oprezan. Preko dana uglavnom će biti sunčano sa temperaturama od 7 i 10 stepeni - kaže Stanojević.
Od sredine nedelje do kraja meseca u severnim krajevima će se zadržati uglavnom suvo vreme sa dosta perioda sunčanog vremena.
- U južnim i jugozapadnim krajevima dva, tri dana će biti slabih padavina, u nižim krajevima kiša, a na visokim planinama slab sneg, ali treba naglasiti da neće biti velikih padavina. U severnim krajevima zadržaće se uglavnom suvo sa dosta perioda sunčanog vremena - kaže Stanojević.
Početkom decembra jutra će biti hladna, ali bez padavima i lokalno sa slabim mrazom i maglom, a preko dana sa dosta sunčanog vremena, kaže meteorolog.
- Do početka decembra u celoj zemlji će biti idealni uslovi za završetak građevinskih i poljoprivrednih radova, a vreme će odgovarati i putarima - kaže Stanojević za 24sata.rs.
 
Poslednji komentari
  • Saul Goodman Vreme: 23.11.2014 20:42h

    Narode, još malo pa će decembar. Pišete da će biti oko -2 stepena i najavljujete nekakvu apokalipsu. Pa nije jul mesec da se čudimo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP