Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„NEPTUN” ZA BIZNIS

Hrvatska koristi supertajni Titov projekat!

Autor: Ekipa Alo! | 13.01.2013 - 23:58:00h | Komentara: 6

Supertajni Titov projekat “Neptun” sagrađen je za upravljanje raketnim sistemom bivše JNA, a sada će ga hrvatska vlada iskoristiti za biznis, objavio je hrvatski “Jutarnji list”.

Smislio način za upravljanje raketnim sistemom: Josip Broz

Smislio način za upravljanje raketnim sistemom: Josip Broz

Vlada Hrvatske će u sklopu plana objedinjavanja mreže u javnim preduzećima iskoristiti zaboravljeni vojni projekat čija se mreža proteže od Briona do Prevlake.

Tako bi se omogućila široka primena širokopojasnog interneta u državi. Infrastruktura optičke mreže tako više ne bi bila samo u vlasništvu telekomunikacionih kompanija, nego i države. U gradnji mreže koristilo bi se oko 3.000 kilometara postojeće mreže, koja je u vlasništvu JANAF-a (Jadranski naftovod), HAC-a (Hrvatske autoceste), Hrvatskih železnica, Plinacroa, a sagrađena je uz trase autoputa, naftovoda, gasovoda, železničkih pruga... Tako bi se potpuno pokrio kopneni deo Hrvatske.
Za povezivanje obale i ostrvskog dela Hrvatske iskoristili bi se kablovi koje je od 1974. do 1990. godine ispod nivoa mora ostavila bivša JNA. Kako piše “Jutarnji list”, reč je o supertajnom projektu „Neptun“, koji je pokrenut za upravljanje raketnim sistemima i centralizaciju komunikacija. Cevi su položene od Briona preko Prevlake, pa sve do Boke Kotorske i u njima je bakarna žica. O samom projektu se malo zna jer je veliki deo dokumentacije uništen. Međutim, smatra se da su instalacije u dosta dobrom stanju.
Projektom „Neptun“ povezani su vojni objekti od Briona do Prevlake, a od Zadra do Šibenika cev prolazi kopnom. Za tu infrastrukturu saznalo se pre mesec dana, kada je ministar odbrane Ante Kotromanović s tom informacijom došao u Vladu Hrvatske i rekao da MORH to ustupa državi na korišćenje.
Poslednji komentari
  • Jasna Simonovic Vreme: 14.01.2013 00:11h

    Nije mi jasno zašto to nije vlasništvo JNA koja još uvek postoji?

  • hgfjczc Vreme: 14.01.2013 02:36h

    pa ko je nama kriv što nemamo autoputeve i upotrebljivu železničku infrastrukturu??? kod nas se krade i šakom i kapom a to sve aminuje pravosudje... hrvati kradu kao i mi ALI kad je državna stvar u pitanju on su svi ZA... žao mi je što je tako i što neki ilići i tadići u bojići i musići i kurići i dalje plivaju u političkim vodama... ali sami smo nam krivi... c c c

  • Zvonimir Vreme: 14.01.2013 11:41h

    Da vidimo otkuda stalno evociranje sećanja dolazi na Tita katoličkog jezuitu i krvnika srpskog, koji nije mogao za života da se naloče srpske krvi. Danas se zna, ali je kasno, jer katolici teraju nove šeme po našoj grbači, da je sa: Titom, Antom Pavelićem, Horti Miklošom i Racijom u Vojvodini, Dražom Mihajlovićem i Handžar divizijom upravljala jedinstvena centralna katolička komanda iz Vatikana. Sve je isto ponovljeno u NATO (Čitaj:Katolički zemaljski pakao) bonbardovanju. Jedinstvena katolička komanda je komandovala sa 19 katoličkih država da nas bonbarduju 1999 godine..., Bože, Bože naš, sačuvaj nas kuge i katoličke Evropske unije...,

  • Anto hb Vreme: 14.01.2013 14:39h

    Zvonimire nemoze vam Bog pomoci kad ste mu okrenuli ledja, sa toliko mrznje prema drugim narodima sami sebe vucete za kragnu!

  • Ahmadinejad Vreme: 14.01.2013 15:26h

    @Anto hb toliko mrznje? Ocigledno je napad stvarno najbolja odbrana..Sve izvrnes naopacke i dodjes na poziciju koja ti odgovara...Tito je uspeo da pola Srba iz CG okrene protiv sebe.A o pokatolicenima,poturcenima itd da i ne govorim..i o kakvom ti Bogu govoris? O onom u Vatikanu ili mozda "bogordicama' iz Medjugorja/?Mozda onog iz jama pa iz jasenovca..Vase fore su jadne..a vas stav je ponizavajuc za ljudski rod...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP